Така той коментира скандала със зам.-министъра на регионалното развитие Павел Тенев, който вчера подаде оставка заради снимка с нацистки поздрав.

"Правителството трябва да бъде стабилно и премиерът няма да търпи подобни случаи или подобни хора да бъдат част от екипа на управление", категоричен беше Цветанов.

От думите му обаче стана ясно, че вицепремиерът Валери Симеонов ще бъде търпян в кабинета. Междувременно той отрече да е казвал, че си е правил "майтапчийски снимки" в Бухенвалд и обвини цитиралия го вестник "Сега" в манипулация, заради която ще го съди.

"Разговарях само преди минути отново с Валери Симеонов, ние се чуваме почти всеки ден с колегите от Обединени патриоти. Той ми каза, че подобни думи не е изричал пред журналистите, които са го написали. Не мога да бъда критерий за това какво е казал един човек, при положение, че не съм присъствал. Неприятна е ситуацията", подчерта Цветанов пред журналисти.

Той признава правото на БСП, ДПС и "Воля" да поискат оставката на Симеонов, но подчерта, че е нужно да се вземе предвид и какво твърди самият той.

Той се извини, защото правителството прави много по-добри неща, а трябва да коментират подобни скандали, "които под една или друга форма ще се генерират или ще се провокират". Заместникът на Бойко Борисов в партията подчерта, че трябва да бъдат коректни и искрени към обществото и медиите и допълни:

"Мога да кажа, че се извиняваме за тези ситуации, които се разиграха през последните 24 часа, но правителството вчера взе много важни решения".

По повод намерението на БСП да съобщят за скандала в Брюксел, той каза, че при всеки подобен случай ще има достатъчно доброжелатели, които ще информират и сезират европейските партньори на България.

"Убеден съм, че от начина и поведението, което ГЕРБ е показвал, откакто сме членове на ЕНП, колегите ни знаят, че няма да направим компромиси с европейските ценности. Ние ще бъдем този стожер, за да не се появяват подобни неприятни моменти“, добави Цветанов.

Той съобщи, че премиерът е разпоредил да бъде уволнен шеф на дирекция в Министерство на отбраната, също станал известен със снимки с нацистки знаци. Става въпрос за Иво Антонов, който оглавява дирекция "Социална политика”.

"Подобни снимки, подобни изказвания няма да търпим“, каза Цветанов.