Това заяви опиталият се да създаде мюсюлманска партия Юзеир Юзеиров на влизане в следствената служба в Търговище, след като поиска преводач на турски език да преведе от български на турски обвинението срещу него, предаде БГНЕС.

Преди три дни той бе арестуван пред ЦИК, където се опитваше да подаде документи за кандидатурата на брат му Али Юзеиров за президент. От МВР уточниха, че срещу него има обвинение за финансова измама и е арестуван по искане на прокуратурата, защото нееднократно не се е явявал на призовките.
Оказа се, че той е обвинен за пране на 350 000 лева.
Дни по-рано, той предизвика скандал, след като се появи в избирателната комисия само по боксерки.

Днес Юзеиров заяви, че не знае какви са обвиненията му за пране на пари и ги определи, като смешни. Категоричен бе, че може да докаже доходите си до последната стотинка в джоба си.

"Днес ние поставихме на колене шовинистите в България, които в продължение на 130 години извършиха 12 принудителни преименования. Днес Република България за първи път в своята история осигурява преводач на турски език на свой гражданин. Това е голяма победа, която не е само моя", добави Юзеиров, който е съден и в Белгия за трафик на хора.

Пред журналистите мюсюлманинът каза стихотворението "Аз съм турчин", копие на "Аз съм българче": 

Аз съм турчин, син на турчин, роден съм като турчин
Във вените ми тече турска кръв, като турчин съм роден
И като турчин ще умра.
Да се нарека турчин за мен е голямо щастие (първа радост е за мене).

Вчера брат му - Али Юзеиров, заяви, че ще води кандидат-президентската си кампанията изцяло на турски и ромски език. Той се появи по Нова телевизия с фес на главата.

"Ако ДПС си бяха свършили работата, нас нямаше да ни има", заявиха братята пред ЦИК.

На 1 септември 2010 г. Юзеирови бяха осъдени от Районния съд в Попово за организиране на партия на религиозна основа и за провеждане на митинг-събрание за учредяването на партията Мюсюлман-демократичен съюз.