То се гледа от Окръжния съд в Кюстендил след иск от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество за имоти и средства на двамата бизнесмени, техните съпруги и контролираните от тях дружества. Общата стойност на иска е за 4 250 189 лева.

Председателят на съдебния състав Таня Костадинова отрече, че за превод са платени 4 хиляди лева. Тя уточни, че сумата е по-малка и се плаща от комисията, предаде БНР.

"Спорно е обаче дали показанията ще имат доказателствена стойност, защото на разпита не са присъствали защитниците", коментира адвокатът на Пламен Галев - Анани Константинов.

Никой не е информирал адвокатите за тази процедура.

"Само са ни предоставени преведените страници", каза адвокат Капка Гергинова, която е защитник на дружеството "Макса лимитид", регистрирано на Британските и Вирджински острови. В хода на делото се оказа, че то е собственик на имението на Галеви в дупнишкото село Ресилово.

Следващото заседание по делото, което започна преди три години, е насрочено за 1 юли.

Пламен Галев и Ангел Христов са в неизвестност от средата на 2012 година, след като влезе в сила присъдата им за организиране и ръководене на престъпна група. Те бяха обявени за издирване от Интерпол, но и досега няма следа от тях.