Стойността на иска е 4 250 189 лв., като от всеки от двамата се претендира приблизително половината от сумата.

Галев и Христов са в неизвестност от няколко месеца, след като на 3 май ВКС потвърди окончателно ефективните им присъди и те трябваше да влязат в затвора заради ръководене на организирана престъпна група за рекет и изнудване.

Оценката на имуществото им е направена от лицензирани независими експерти-оценители. В него са включени и девет луксозни коли - три мерцедеса и шест аудита, някои от които бронирани и изработени по поръчка. Най-скъпите коли са "Ауди" А8 за 229 000 лв. и "Мерцедес" C600L, а най-евтината - "Ауди" А6 за 10 500 лв.

Изземват се дялове от действащи фирми, в 11 от които е съдружник Пламен Галев, а в 12 фирми съдружник е Ангел Христов. В други две офшорни компании (регистрирани на Сейшелските острови) двамата са управители и представители на клоновете, регистрирани в България.
Те са свързани и с още едно офшорно дружество, регистрирано на Британски вирджински острови.

Ще се конфискуват и недвижими имоти в с. Ресилово, община Сапарева баня, където е имението на бизнесмените. Имотите включват двор от 805 кв.м, триетажна къща с разгъната площ от 708,52 кв.м., собственост на Христов и съпругата му. Галев и жена му имат 805 кв.м двор с триетажна къща с обща разгъната площ от 658 кв.м.
Отнема се и едноетажна масивна сграда с площ 90 кв.м, която свързва двете къщи. В "малката" къща има фитнес.

Държавата слага ръка и върху прочутото имение на дупнишките бизнесмени, което е с площ 10 663 дка. В него има покрит басейн, възстановителен комплекс, кафе-бар, тренировъчна зала, сграда с няколко спални, билярдна зала, помещение за камериерка, покрит паркинг и др.
Изземват се и имот, включващ четири парцела с площ 4399 дка, както и имот с площ 1268 дка.

Комисията иска още конфискания на над 800 000 лв. по банкови сметки.

Искът за отнемане на имуществото в полза на държавата е предявен след като наказателното производство срещу двамата приключи с влязла в сила осъдителна присъда, обясняват от комисията. По нейно искане през 2009 г. са наложени обезпечителни мерки върху имуществото, които са обжалвани пред Апелативния и Върховния касационен съд. И двете инстанции са се произнесли в полза на комисията.

В началото на юни Специализираната прокуратура обвини Галеви за пране на 35,5 милиона лева. Пари били изпирани чрез фиктивни договори за внос на мерцедеси втора ръка.