Преди дни вътрешният мнистър Цветан Цветанов съобщи, че двамата вече се издирват от Интерпол, макар да няма информация за това в сайта на  международната полицейска организация. Сега обаче Интерпол публикува снимките на Галев и Христов на интернет страницата си. В съобщението се уточнява, че те са издирвани за "организирани и трансгранични престъпления" по искане на българския Върховен касационен съд (ВКС).

За Пламен Галев се съобщава, че е на 44 години, роден на 23 ноември 1967 година в Кърджали. Висок 1,86 см, с тъмни очи и кестенява коса.

За Ангел Христов се уточнява, че е 43-годишен, роден на 14 януари 1969 година в Сандански. Ръстът му не е посочен.

Братя Галеви са в неизвестност вече от месец, след като на 3 май ВКС потвърди окончателно ефективните им присъди и те трябваше да влязат в затвора заради ръководене на оранизирана престъпна група за рекет и изнудване. Галев бе осъден на 5 години лишаване от свобода, а Христов - на 4.

Миналата седмица от стенограмата на правителственото заседание стана ясно, че правосдният министър Диана Ковачева е уведомила премиера, че двамата бизнесмени не са били с мярка за неотклонение "парична гаранция" от по 50 000 лева, както смятали във ведомството, а с най-леката - "подписка". Освен това, още през през декември 2010 година тези 100 000 лева са им били върнати, след като на първа инстанция бяха оправдани и съдът е спазил закона.

Преди дни в офиси и имоти на Братя Галеви в Дупнишко бяха извършени обиски по съмнения за пране на пари. Смята се, че може би двамата са избягали на Сейшелските острови, където били регистрирани офошорните им фирми, съобщи в. "168 часа".