Драмата се разиграла снощи на ул. "Цар Асен" в дома на 58-годишният Любомир Якимов, който живеел на семейни начала с 49-годишната Даниела Веселинова.

Якимов е бивш служител на Държавна сигурност. Уволнен е от системата за притежание на незаконно оръжие.  

Според криминалисти трагедията се е разиграла между 20 ч. и 23 ч. Якимов е застрелял жена си с незаконен пистолет „Валтер-РРК” – калибър 7,65, след което се е самоубил с куршум в сърцето.
В жилището са открити незаконно притежавани 5 пълнителя за автомат „Калашников”, 5 прави пълнители за автоматично оръжие, един пълнител за пистолет, две мерни пластини, два оптични мерника и 511 бойни патрона от различен калибър.

Телата към 23 ч. открил 15-годишният им син Теодор, който веднага се обадил в полицията. Даниела и Любомир имат още едно дете. Още не е ясно какво ще се случи с децата и при кого ще живеят.

Според съучениците на Теодор, виновен за скандалите в семейството бил бащата. Приятелките на Даниела казват, че са очаквали рано или късно да се стигне до такъв край, защото Якимов бил изключително агресивен и често се напивал, допълва bTV.

На 29 август Якимов е бил задържан за 24 часа в РУ „Полиция”- Нови пазар, защото стрелял по стена в дома им. При претърсването тогава са намерени незаконно притежавани ловна пушка, патрони, затвор за дълго оръжие, цев за дълго оръжие и оптичен прицел.

По случая е образувано досъдебно производство. Разследват се причините за убийството.
Извикан е психолог за консултация на непълнолетния син на загиналите.

Подобна трагедия стана на 26 август в Димитровград, след като съпругът уби жена си със самоделна пушка и сложи край на живота си. Труповете на двамата откри дъщеря им.  
Пристигналите веднага на мястото полицаи намериха предсмъртно писмо от мъжа, в което той описвал какво е направил и че причината не е любовна драма, а имотен спор. Съпругът бе криминално проявен- преди години е бил замесен в сделка с незаконно оръжие.