7 часа никой не е изпратил помощ на бедстващите, разказаха част от пострадалите пред Нова телевизия. Всички са прибрани едва на сутринта от първия автобус на фирмата-превозвач.

Рейсът аварирал на няколко километра след Велико Търново. Според пътниците, час и половина двигателят не можел да бъде запален. Накрая тръгнали през гората, за да стигнат до бензиностанция, защото акумулаторите се изтощили.
8 души останали в превозното средство за 7 часа при минусови температури. Сред тях и възрастна двойка. В крайна сметка изчакали първия за деня автобус по маршрута.
Пътниците се оплакаха, че в офиса на фирмата в Добрич отказали да приемат официална жалба от тях, затова подготвят такава до Комисията за защита на потребителите.

Общо 36 аварирали автомобили са били изтеглени от екипи на "Гражданска защита" в цялата страна, съобщи дежурният в службата пред "Фокус".
Заради обилния снеговалеж закъсали коли е имало в областите Варна, Добрич, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Смолян, Хасково, Шумен и Търговище.
В София денят е бил спокоен, получени са само няколко сигнала за изтегляне на автомобили.

В спешния травматологичен кабинет на "Пирогов" до 16.30 часа  са прегледани 70 пациенти, съобщиха от болницата. 30 от тях са с фрактури, а 13 са приети на лечение.

Междувременно снеговалежът постепенно започна да спира.
Температурите бяха от около минус 5 до 0 градуса, като най-топло е в Ахтопол - плюс 4 градуса, а най-студено - в Драгоман - под минус 7 градуса.

Силно усложнена бе пътната обстановка в Благоевградско, Кърджалийско, Смолянско, Хасковско, Варненско и Бургаско. В Смолянско и Кърджалийско освен товарните и леките автомобили трябваше да се движат с вериги по всички пътища.

В старопланинския проход "Петрохан" също е наложено ограничение всички автомобили да преминават с вериги. Снежната покривка там е 25 см, температурата около минус 11 градуса.

Последна актуализация в 21,50 ч.