"Не чух отговор на два въпроса. Подслушване на журналисти? Не. Масово подслушване на политици, магистрати, журналисти? Не. Това, че се намираме в условията на открито заседание съвсем не е оправдание да кажем, че такова може да има“, коментира Цацаров.

Според него твърденията, че 10 % от всички СРС-та касаят журналисти, политици и магистрати са дълбоко неверни.

"Защо са най-голям брой разрешенията за използване на СРС в Специализирания съд? Защото той издава разрешение за подслушване на организирани престъпни групи, а една група е минимум от трима души“, поясни Цацаров.

 Бе нарисувана една апокалиптична картина на масови нарушения, в която институциите общо взето мълчат, а Националното бюро се оказва единствената институция, което познава закона, спазва го и се бори срещу нашите безобразия. Моите уважения, но това не е така, отбеляза още каза главният прокурор по повод казаното от председателя бюрото Бойко Рашков, че има стотици нарушения при разрешаването на СРС-та.

"Не мога да не отговоря на някои неща, за които бяха изнесени факти - дълбоко неверни, за съжаление“, заяви главният прокурор.

"За наше съжаление, поне 80% от това, което се чу в залата, имаше политическа окраска. Това, което трябваше да има юридическа окраска, при цялото ми уважение към колегите, бе лишено от доста юридическа окраска“, коментира той.

"Оказа се, че институциите тънат в мълчание, на няколко пъти бяха отправени упреци за мълчание и към мен“, посочи Сотир Цацаров и допълни, че няма сигнал на бюрото, който да не е получило отговор под формата на прокурорско постановление.