Двама от задържаните - Я.Я. /32г./ - Шината, и Н.Н. /38г./ - Малкия Келеш, са били осъдени, а техният "колега" - Г.Г. /23г./ е с криминални регистрации за престъпления по чл.343 б и 343 в от НК.

Мъжете бяха засечени в центъра на Ветово в  "Опел Астра", собственост на бащата на една от тях. Установено е, че групата е действала по познат сценарий "съдействие на полицията при провеждане на полицейска операция за задържане на телефонни измамници".

Задържането е осъществено, след извършена телефонна измама, в която тяхната жертва стана 78-годишна жена от гр. Силистра, хвърли от терасата на дома си плик с пари. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ - Силистра.

В рамките на операцията са извършени процесуално-следствени действия, при които са намерени и извадени мобилни апарати, SIM карти (включително и такива ползвани при извършване на престъпление), както и др. вещи и предмети, свързани с престъпната дейност на задържаните.

Работата по документиране и доказване на престъпната дейност на задържаните продължава под ръководството на прокуратурата, съобщават от МВР.