Доктор Диана Радева разказа нейната версия за случилото се на 24 октомври т.г., когато била изпратена на адрес в кв. "Стрелбище", за да окаже помощ на 66-годишната Лидия Кьосева. Жената припаднала и имало съмнение за инсулт.

"Отидохме на адреса, аз й премерих кръвното. Беше много високо 200 на 100. Направих й съответната медикация. Мъжът й ми предложи да направи по едно кафе, докато кръвното падне. Аз се съгласих. Седнахме в кухнята, пихме кафе", обяснява доктор Радева.

След това 66-годишната пациентка е качена в линейката, за да бъде транспортирана в болница. Тя е придружавана от дъщеря си - Калина Кьосева- Котас. По пътя обаче д-р Радева решила да си плати телефона в близък мол. Тъй като се забавила, Калина Кьосева влязла в магазина, за да я потърси. "Тръгнах да видя къде е и тогава я зърнах в съседен магазин. Тя оглеждаше артикулите, закачени на закачалката. Бях почти готова да се саморазправя с нея", разказва дъщерята.

Докторката признава, че e решила на път за болницата да си плати телефона, но за посещението си в магазина за дрехи отказва да отговаря.

"Вижте сега това не е нейна работа (на Калина Кьосева - бел.ред), къде аз ще бъда. За нея е важно, че е свалено кръвното на майка й. Това не може да бъде неин проблем, дали аз съм отишла в магазина. Аз съм отишла да си платя телефона и тя къде ме издирва си е абсолютно неин проблем. Аз й предлагам да си гледа нейните задължения, да не се занимава с лекарските, да не обяснява кой какво трябва да прави и къде да бъде", смята д-р Радева и отрича да е виновна.
В момента състоянието на 66-годишната Лидия Кьосева вече е добро, а след подадената жалба д-р Радева е уволнена.