Лекарката, пазарувала при превоз на болна: Не съм виновна!

Лекарката от Центъра за Спешна помощ в София, която бе уволнена, след като отиде на пазар в мола, докато превозва с линейка жена със съмнение за инсулт, заяви, че не съжалява и не се чувства виновна, съобщи bTV.

Обратно в новината

Коментари - Лекарката, пазарувала при превоз на болна: Не съм виновна! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

публично линчуване за тая!по старовремски-с камъни!

Ейййййй тая мърла много нагла бе.Е за тва ще има пребити лекари - много са нагли тая е за един як кютек та да види 4ия работа е да я дири в магазина.МА..АТИ долна и боклука ....

Не, че другите не го правят да си вършат лична работа през работно време, но тук става въпрос за лекар, за човешки живот.

д-р Радева, не може ли просто да кажете едно съжалявам. Не че, някой ще ви съчувства но поне нямаше да пеодължите да се изхождате поо този начин. Срам

Баси наглото животно!!!

После в лекарския съюз се чудят защо ги "съветват"и откъде тези негативни настроения към колегите им..НЕ СЕ ПРАВЕТЕ НА МАЛОУМНИ..

Това може ли да бъде лекар?

НАГЛО същество си !

Е нали целта на управляващите е да се намали населението на страната, значи ще я върнат скоро на работа и ще я компенсират. Като се има предвид къде живеем, се учудвам че "лекарката" не е завела дело срещу дъщерята за тормоз по време на "работа" защото веднага щеше да я одруса солено.

Качеството е в чужбина. Обърнете се към управниците с камъни.

брао, можеше и на некои свирка да напраи. след като си плати телефона ..

Ами тя е в Спешната помощ...

Ей заради лекари като това говедо хората ни мразят.

добре де - пациентката е била по добре ама да седиш и да оглеждаш ботушки в магазин е прекалено дори да допуснем че е минала да си плати телефона.това е спешна помощ все пак.най лошото е че тя не се счита за виновна!че какво толкоз?голяма работа!нали сте давали хипократова клетва бе хора.

НА ТАЯ КОЗА ТРЯБВА ДА И ВЗЕМАТ ТЕСКЕРЕТО И ДА СИ ОСТАНЕ СЪС СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ.

Който няма пари, да мре ,тъй ли?? Страхотна система, парите стоят по-високо и определят дали човек да живее или пък не!! Нали поне бърза помощ беше уж безплатна и се полага на всеки, дори и здравнонеосигурен! С такова мислене, с такава ценностна система и с такава "човещина" вървим главоломно към собственото си унищожение! А дано дойде 2012 по-бързо и се свърши с тази гадост и тинята, в която "живеем". Та истинските хора да имат някъкъв шанс да оцелеят...Баси и зомбито трябва да си да мислиш по този начин!

bira_more

Според теб кой трябва да плати за лечение на здравнонеосигурените? В смисъл, аз лично нежелая да плащам за лечение на здравнонеосигурени. Нежелая и от моите данъци да отиват пари за лечение на здравнонеосигурени. Но разбира се ако ти желаеш, имаш пълното и неограничено право да плащаш за лечението на здравнонеосигурените.

Не желая, не искам, не мога... Отрицателната частица се пише отделно от глагола.

Ами нещата не са толкова прости. Издръжката на един лекар е задължение на обществото, затова всички трябва да участват в нея, независимо дали искат или не. Човекът не е къща, та на лекарите да се плаща на квадрат. Иначе нежелаещите да плащат осигуровките да не се окажат с парите си в ръка, но нужният им лекар да реди някъде паркетм за да се издържа междувременно.

Тая "докторка" е за психиатър. Ако на мои близки беше погодила този шизофреничен номер, бих й извил врата без да се замисля. Тя е обществено опасна !!! Престъпна кучка !!! Проклета да е !!!

Ей много нагла е тази лекарка.Как така, ще си плаща телефона, когато в линейката има болна със съмнение за инсулт.ВИНАГИ ПОВТАРЯТ,ЧЕ ПЪРВИТЕ МИНУТИ СА НАЙ ВАЖНИ ЗА ДА СЕ ВЪЗСТАНОВИ ЧОВЕК. НА ТАЗИ ТРЯБВА ДА НЕ И СЕ РАЗРЕШАВА ДА РАБОТИ.

да си компетентен относно забраните и в тази насока вече казаха,че не е била със съмнение за инсулт,а с хипертонична криза .Що се отнася за онова лечение -интензивно при заплашващ инсулт ,за което споменаваш ,в повечето случаи в България то се върши извън-болнично ЗАЩОТО НЯМА ТАКАВА КЛИНИЧНА ПЪТЕКА ЗА "ПРЕД-ИНСУЛТ ",А ПО КЛИНИЧНА ПЪТЕКА ИНСУЛТ ТОВА,КОЕТО СЕ ИЗИСКВА ПО СЪВРЕМЕННАТА МЕДИЦИНА ГО НЯМА В НЕВРОЛОГИИТЕ НА ПОВЕЧЕТО БОЛНИЧНИ ЗАВЕДЕНИЯ В БЪЛГАРИЯ СЕГА. В Англия,ако не могат да осигурят фибринолиза ,ендоскопско лечение при инсулт ,ТО СЛЕДВА ЗАПОВЕД ЛИНЕЙКИТЕ ДА ЗАОБИКАЛЯТ БОЛНИЦАТА . От друга страна медикаментите ,които контролират кръвното налягане ефективно отлагат настъпването на това усложнение -инсулт,но ако кръвното спадне много бързо -риск да се увеличи зоната засегната от лошо кръвоснабдяване

на мозъчните съдове вече има в Токуда болница при ПРЕДИНСУЛТНИ -Ъ-ТОЯНИЯ С НАРУШЕНИЯ НА МОЗЪЧНОТО КРЪВО-ОБРАЩЕНИЕ ,КОИТО СЕ ЯВЯВАТ ПРЕДЩЕСТВЕНИЦИ НА ИНСУЛТ ,подобно на микро-инвазивното лечение при ивфаркти на сърцето

според теб тази линейка докато е чакала пред мола, не би ли могла да спаси нечий живот? или е важното само да се дърляме по форумите? какаво ми философстваш какви пътеки имало и какви нямало- ей затова, че се защитавате дори когато виждате че сте сгрешили всички сте под един знаменател! жалки нищожни душички

От медицинска гледна точка вероятно сте прав. Но това е лекар в Бърза помощ, тя трябва да откара жената дотам и да е готова да поеме друг спешен случай.

"Направих й съответната медикация" - "думата" медикация е невероятен бисер на мисълта :)

Нещо средно между медитация и дефекация:)

нямам думи -такава наглост и нахалство с това обяснение направо е за затвора и бой от дъщерята на пациентката- аз бих я смляла. Не стига че е виновна, а смята че това е нормално. Тя няма да се промени каквото и наказание да и наложат

СЛЕД ВСИЧКО,КОЕТО ПРОЧЕТОХ...... НЕ,НЕ,НЕ .......ТОВА Е БЕЗУМИЕ..... ПРОСТО НЯМАМ ДУМИ.... УВОЛНЕНИЕТО Е НАЙ-МАЛКОТО,КОЕТО МОЖЕ ДА Й СЕ СЛУЧИ НА ТАЗИ....

дядо ми го забравиха за 4 дни с инсулт и почина от натравяне. много мърлявост има в нашата страна за жалост.

Ето затова не щат да минат към болниците. Сега си разиграват коня както им се иска. А иначе ще ги контролират. При съмнителна вероятност да им вдигнат заплатите. Така не се прави. Или поне не така демонсттративно. Когато тази лекарка си отвори частен кабинет с частна линейка може да дава бнякакви подобни обяснения. Но сега - това е наглост. наглост подобна на обяснениятъа ан докторите-убийци от ГО дето бяха "давили бебето в кофата". Наглост, която изповадват доста хора в бели престилки. Диктори-убийци, доктори-търгаши, доктори-далавераджии, корумпирани доктори и т.н.. Стам за лекарското съсловие. Което, обаче от криворазбрана солидарност ги защитава.

Тази жена явно е доста нагла,Но... надали скоро някой ще я замести,защото позициите в бърза помощ никой не ги иска.За жалост това чака България,свиквайте хора!Гоним си лекарите,плюем останалите тук-мила родна картинка

Ами ако нямаше такива умници като теб щеше да има кой да я замести - тия гадове свикнаха само да лапат независимо дали помагат или си ходят на пазар.Вси4ки доктори станаха бизнесмени и нямат никаква 4овещинка.

Управниците ненормални искате другите да са.

вие за без пари ли работите? Може би за удоволствие, че плюете така по лекарите. Друг е въпроса, че за мен тази "лекарка" не е човек,а още по малко лекарка.

не разбрах- лекарите за удоволствие ли работят?

Искам да ви кажа за д-р Бистра Луизова,която изнудва бремените,а и има много случай на детска смърт при тази жена

Забелязвате ли,че почти няма ден в който да не случва докторска грешка,сигнал за корупция или "изцепка"като на горепосочената лекарка!ЯВНО СИСТЕМАТА Е ТОТАЛНО СБЪРКАНА,А УПРАВЛЯВАЩИТЕ ОТ ГЕРБ СЕ ЗАНИМАВАТ С ВСИЧКО ДРУГО НО НЕ И С ЗДРАВНАТА РЕФОРМА!Явно има хора и лобита в парламента които искат хаоса да се запази и така да се извличат огромни печалби в "мътната вода"на родното здравеопазване.ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ ТОВА!!!!

bira_more

Грешки се случват на всякъде. За съжаление у нас се случват и доста престъпления (има разлика между лекарска грешка и престъпление). Лошото е че читавите лекари у нас са малко, ама за сметка на това намаляват - бързо.

Навсякъде - пише се слято! Това е една дума. Постъпката на тази лекарка не е грешка, а е престъпление.Добре е все пак, че не работи като спасителка на плажа или пожарникарка....:)

ПО-ГОЛЯМО ОТ 3 КМ ДО АДРЕСА ,НЯМА КАК ДА СТИГНЕ ДО 5-ТАТА МИНУТА .ЗНАЕТЕ ФОРМУЛАТА ЗА ИДМИНАВАНЕ НА ПЪТ С ОПРЕДЕЛЕНА СКОРОСТ ЗА ОПРЕДЕЛЕНО ВРЕМЕ.ИЗИСКВА СЕ ВРЕМЕ ЗА ПРИЕМАНЕ АДРЕСА НАПР ОТ 112 В КЪРДЖАЛИ И ДА СЕ ПРАТИ НА ПЛОВДИВ,А ОТТАМ -НА ФИЛИАЛИТЕ ...НА ВСИЧКО ОТГОРЕ НАШИТЕ ПЪТИЩА В ГРАДОВЕ И СЕЛА ИМАТ ЗАВОИ,КРЪСТОВИЩА И ЗАДРЪСТВАНИЯ ,НА КОИТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ КАРА ОПАСНО БЪРЗО,ЗАЩОТО ЩЕ СЕ ОБЪРНЕ ЛИНЕЙКАТА .В ДРУГИ ДЪРЖАВИ ПЪТИЩАТА СА 3-5 ЛЕНТОВИ ,И ПРИ ЗАДРЪСТВАНИЯ В ЧАС ПИК ОСТАВЯТ ЕДНА ЛЕНТА ОТ НЕНАТОВАРЕНАТА ПОСОКА ЗА ПОЛЗВАНЕ ОТ АВТОБУСИ И ЛИНЕЙКИ БЕЗ ДА ЧАКАТ ВЪРВОЛИЦАТА

БРЦК

Глупости! Ще разположат линейките стратегически. На 20 или 50 места из София(примерно). Ако трябва на 100. Такситата как идват за 5 мин ? Е за "междуградски" линейки нема как за 5 мин , ама като се посаберат пари ще има и скъпа техника. Като в белите страни - хеликоптери.

са недостатъчни за тази цел ,нали

знаеш ли колко таксита има? хиляди.. а знаеш ли колко са линейките?

А пък колко е трудно да се сложат GPS в линейките! Скъпо! Има, няма 100лв на парче. Не е истина! Най-тъжното е, че самите лекари не виждат проблем в поведението на "колежката си", което вече Е проблем на обществото.

проблем има ! И в нейното поведение,и в поведението на проблемни пациенти ,които злоупотребяват със здравеопазването като с неизчерпаем източник на безвъзмездна социална помощ за бързо размножаващи се роми с ниски социални умения -много не четат,напускат училище в 1-4 клас ,раждат всяка година по едно дете,постъпват всеки месец в болници при леки заболявания защото няман обща и здравна култура и все още няма кампания за намаляване и въздържане от секс и забременяване на малолетните и непълнолетните роми докато завършат задължителното образование -10 клас/в училище учат и натомия,физиология и болести на човека/и когато навършат пълнолетие , вече имат право на създаване на семейство и дете по ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА

GPS

Уродливост!

Доктори...Той и Менгеле е бил доктор. А тази безхаберница е толкова нагла, че заслужава да й бъде отнета лекарската диплома!

Сталин, Хитлер, Мао и т.н. не бяха лекари... Лекарският труд и огромно психическо натоварване трябва да бъдат адекватно заплатени - проумейте го най-накрая!

в бг такива са заплатите- колко трябва да получава един доктор, че да има съвест? това не зависи от заплатата, а от душата на човека

А ти проумей, че не само лекарите са натоварени и зле платени. Лошото е, че ни насъскват едни срещу други.

на тази "докторка' трябва на яаса да и ударят 20 тояги "на голо" след това останалите наказания!

Това е нагъл, безочлив, лишен от морал човек. Освен уволнение, е трябвало да й отнемат и лекарските права.

ЕТО ТОВА Е ИСТИНСКОТО ЛИЦЕ НА ДНЕШНИТЕ МЕДИЦИ КОИТО НИЕ ОЧАКВАМЕ ПОМОЩ ОТ ТЯХ ПРЕВЪРНАЛИ ПРОФЕСИЯТА СИ САМО ЗА ЛИЧНАТА СИ ОБЛАГА.ДОКАТО НЕ СЕ ИЗГРАДЯТ ЗДРАВИ ЗАКОНИ КОИТО ДА СЕ ПРИЛАГАТ ЗА ТАКИВА ЛИЧНОСТИ КОИТО ЗЛЕПОСТАВЯТ ТАЗИ ПРОФЕСИЯ ЩЕ ПАТЯТ ЛЕКАРИ КОИТО СЪВЕСТНО СИ ИЗПЪЛНЯВАТ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА СИ ЗАТОВА ПРИЗОВАВАМ ТЕЗИ ЛЕКАРИ ДА НЕ ТЪРПЯТ ПОСРЕДСТВЕННОСТТА НА ТАКИВА КОЛЕГИ КОИТО УРОНВАТ ПРЕСТИЖА НА ЛЕКАРСКИЯТ ЗАНАЯТ. И ЖИВЕЯТ КАТО ПАРАЗИТИ НА ТЯХНИЯТ ГРЪБ.

Това е истинското лице на по-голямата част от българите, тръгвайки от метачките минавайки през докторите и стигайки до министрите.

Абсолютно вярно!

Rosemary

Абсолютно вярно.

Ние българите деградираме!

Защо са я уволнили, след като лекарката, просто си е гледала работата?! А каква да е работата на един лекар, не зависи лично от Радева, Иванова или Петров, а от МЗ и от цялата здравна политика на държавата. Щом лекарите са търговци, те развиват съответния манталитет. Разликата между хората с бели престилки е в начина, по който продават услугите си - някои се стараят да те убедят, че вършат всичко необходимо, а други са по-откровени. Гражданите ще спрат да се изумяват и възмущават, когато приемат, че медицинските услуги се предлагат по правилата за всички останали - транспортни, козметични, туристически и пр. Предметът на дейност няма никакво значение. Няма разлика, дали се грижи за здравето и живота или за прическата на клиента - търговецът на услугата работи толкова, за колкото му плащат.

Никой министър и никоя здравна политика не са я пратили да си плаща телефона, докато придружава спешен случай. Това е абсурдно и тази лекарка е абсолютно неадекватна.

Има разлика в ,, услугите,,! Никой не плаща,,фризьорско осигуряване,, и никой не е починал от фризьорска грешка или от фризьор - мърляч. Колкото и качествена да е медицинската услуга, не би се справила с малоумие подобно на твоето.

На някои хора им е трудничко да се ориентират в действителността. Не, че е лесно. Аз не говоря за финансирането на медицинската услуга (то може да е кеш, с вноски, солидарно, индивидуално, фирмено, държавно и пр.). Говоря за манталитета на търговците на стоки и услуги. И, че е абсурдно, някой да очаква от лекарите нещо повече от предлагане на услуги. Колкото е отговорна фризьорката, за да харесаш прическата си, толкова е отговорен лекарят, за да оживееш. Само знанията, които се получават в МУ не могат да бъдат критерии за по-добри услуги. А правилата, по които тези знания се прилагат!

аз дя я хвана, ще й кажа ама много подробно виновна ли е или не. Тази е нагъл сатрап, не е лекарка.

Покажете снимката на тази "лекарка", утре ще я назначат другаде и не дай си боже да попаднем на нея.

АМА НАГЛА, АМА НАГЛА!!!! ДУМИ НЯМАМ......

,но ще посоча колко наглости има към работещите вкл медици в Спешна помощ -напр знаете колко ниско ,вероятно най-ниското в света е заплащането на медици ,наети в Спешна помощ ,ТАКА ЧЕ НЕ ОСТАВА ЗА НАЕМ ИЛИ ЗАЕМ ЗА ФУНКЦИОНАЛНО ЖИЛИЩЕ,НО АКО ИМА ТАКЪВ НАЕМ ИЛИ ЗАЕМ,ПЪК НЕ ОСТАВА ЗА човешки нужди .. От друга страна в България се хоспитализират и обслужват от Спешна помощ прекалено много роми предимно по социални причини при леки заболявания и дори без заболяване на братче или сетриче,или 2 заедно с ромката и леко болното дете-за да ядат,да ги глудат и да се къпят и при леки заболявания ,което струва много и е много нагло да се разхищават оскъдните ресурси за селективно подпомагане многобройното размножаване на ниско- квалифицарни роми ,а получават помощи ,по-високи от заплатите . В АНГЛИЯ ПУБЛИКУВАТ СНИМКИТЕ НА ЗЛОУПОТРЕБЯВАЩИТЕ С БОЛНИЦИТЕ ПРИ ЛЕКИ ЗАБОЛЯВАНИЯ , ограничават следващ достъп . ЩЕ БЪДЕ ОГРАНИЧАВАН ДОСТЪПА ,на границата ДО АНГЛИЯ НА ДЛЪЖНИЦИ НА НАЦИОНАЛНОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ В АНГЛИЯ -нова мярка

Те за това боя над полицай и лекар не са с еднаква тежест.Защото и депутатите знаят че лекарите са си в 9 от 10 случая за кьотек(ама здрав).Ступвайте ги от време на време че се самозабравят.Нагли меркантилни безскруполни изроди.

Хайде ела и ме ступай де.Направо се очудвам как може да има колеги, които живеят още в това блато България и спасяват живота на такива неблагодарни и мизерни същества като вас.Колеги елате тук.Ще намерите достойно заплащане,а и хората ще се обръщат към вас с Хер Доктор и ще си свалят шапката когато ви срещнат на улицата.

Да отиват в Германия или другаде- ДА. Но да отиват там като студенти. Там да се вземат образованието и там да си стоят. Тук ние сме ги издържали да учат, а после бягат в Германия. Къде го дават така?

Господин "лекар в германия"!!! аз много далеч от мисълта лекарят да бъде ступван....но при тази ситуация не пишете за неблагодарна сган и пр. Съмнявам се че в Германия, ще отидете да си плащате сметка в МОЛ-а докато имате пациент или транспортирате такъв. Не че няма да отидете ами няма и да си го помислите!!!!!! В този случай Вашата колежка е меко казано нагла.....Не се съмнявам, че лекарите практикуват най благородната професия...но някои от тях просто се самозабравят!!!

Хер доктор от Германия, нещо не стопляте темата ли или така ми се струва? Дайте датата на последното Ви отклонение от адрес с болен за да си платите телефона, тока, водата, мръсния канал и т.н. Сигурен съм такава дата няма. Защото нямаше да сте вече ХЕР а щяхте да сте на лов за херинги или по скоро безработен ;) (Нищо лично, бг реалити)

Но тук в Германия си спазваш работното време и етика както всички нас, нали Herr Doctor?

В Германия хер доктора няма и да си помисли да се отклони за да разглежда магазини в мола. Просто защото знае, че системата ще го изхврълли автоматично

За да е "блато" - немалка вина имате и вие, които избягахте като плъхове... и това "очудвам"...

ЕЙ,ХЕР ДОКТОРЧЕТО,КОГАТО НА ВАШЕТО ДЕТЕ МУ ИЗКАРАТ АПАНДИСИТА ВМЕСТО СЛИВИЦИТЕ И ГО ИЗКАРАТ,ЧЕ НЕ Е ДОБРЕ ПСИХИЧЕСКИ,ЗАЩОТО НЕМОГАТ ДА РАЗБЕРАТ ПРИЧИНАТА ЗА ТЕМПЕРАТУРАТА ТОГАВА ЩЕ ТИ КАЗВАМ И ХЕР ГОМНЬО АКО ИСКАШ.НЕКАДЪРНИЦИ.

Може да ти се иска да си "хер доктор", ама не сим очевАднио, а и си неграмотен на всичкото отгоре. Пише "Учудвам", на не "Очудвам". Пък и манталитета ти като гледам какъв е, не доктор в Германия, ами ти повече от невъзпитан тийнейджър с жълто около устата някъде в "блатото" наречено България, едва ли си. Един уважаващ себе си лекар в Германия не би имал подобен просташки манталитет.

Не обобщавай! Утре някой от тези изроди ще ти спаси живота! Всички, които призовавате да се пребиват лекари, плащате ли за грешките на вашите колеги? Във всяко стадо си има мърша. Спрете със злобата към цяло съсловие! Тя ще ви разболее.

И " доктор" Радева в кабинета ми, моля! Що за наглост е това?! Или в личните й учебници някъде е пишело, че по време на работа може и да си пазарува, и сметки да си плаща, и............., след като болния не е изпаднал в клинична смърт??? А може и положената й клетва да е била индивидуална,а ?! Хайде, сега на процесчето да полежи и обмисли по- обстойно ситуацията! А дано онази жена си е жива и здрава дълги години.

в Котел само крадат в общинската болница пък пациентите мрат като бълхи

Наскоро по една от националните телевизии даваха за едно село дето им е гадна водата. Там бяха заснели селския пияница, който каза че вода не пие... "На мене д-р РАДЕВА ми е забранила да пия вода. Аз пия само акохол и бира" :))) Та много се чудя дали не е същата или всичко що е д-р Радева е така... :))

за пациентите ,които ЗЛОУПОТРЕБЯВАТ СЪС СПЕШНА ПОМОЩ ? Спешна помощ се разкарва и за не-спешни случаи ,и за социално такси,а всеки път,когато това става,ЗЕ НАРУШАВА ПРАВОТО НА ИСТИНСКИТЕ СПЕШНИ ПАЦИЕНТИ НА СПЕШНА ПОМОЩ И ТЕ СА ЗАСТРАШЕНИ СЪС СМЪРТ ИЛИ ИНВАЛИДНОСТ ,ЗАЩОТО ЛИНЕЙКАТА НЕ Е СВОБОДНА,А Е ИЗПРАТЕНА ПРИ НЕ-СПЕШНО ЗАБОЛЯВАНЕ /В този случай трябва да се обърнат къв ОПЛ или Неотложна помощ/ ,или за да бъде ползвана като социално такси от роми

В конкретния случай,пациента е спешен 200 на 100 гранично кръвно ако не и издържат съдовете ще започнат да се пръскат и до там.....по спешен от този случай здраве му кажи,а за ромите няма какво да ходите те трудно мрът....

АРТЕРИАЛНО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ НЕ СЕ ОПРЕДЕЛЯ ОТ КОНКРЕТНИТЕ СТОЙНОСТИ,А ОТ СЪПРОВОЖДАЩИТЕ ОБЕКТИВНИ ПРОЯВИ И ОПЛАКВАНИЯ ! Спешни състояния при артериална хипертония са стенокардия-вид гръдна болка ,заплашваща с инфаркт,нарушение на мозъчното кръво-обращение ,инсулт ,остра сърдечна недостатъчност и др. В случая фактът,че е припаднала ,прави случая спешен ,и е правилно,че е медикирана за хипертоничната криза..По правило кръвното налягане при такива стойности,или хипертонични кризи без други прояви ,трябва да се сваля постепенно за 24 часа с лекарства през устата ,и в Англия в Спешно отделение в болница не медикират и даже забраняват това ,а мониторират такива стойности на кръвното налягане,освен ако има друго съпровождащо

ОТ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО НЕМОЖЕ ДА СЕ ПЕСТИ ДО ТАКАВА СТЕПЕН ЧЕ ХОРАТА ВЕЧЕРТА СЕ ОБРЪЩАТ КЪМ СПЕШНАТА ПОМОЩ ПРИМЕР АЗ ЖИВЕЯ В ЧЕПЕНЦИ НА 15 КМ ОТ СОФИЯ В СЕЛОТО ВЕЧЕРТА НЯМА ДКТОР ИЛИ МЕДИЦИНСКО ЛИЦЕ ВЪВ ЗДРАВНИЯ ЦЕНТЪР КЪМ КОГОТО ДА СЕ ОБЪРНЕШ И КАТО НЯМАШ И ПРЕВОЗ КОЙТО ДА ТЕ ЗАКАРА ДО СОФИЯ НЕДАЙБОЖЕ ДА ТИ СТАНЕ ВНЕЗАПНО НЕЩО ЛОШО АЗ НЕ СЪМ ДОКТОР ЗА ДА ПРЕЦЕНЯ ЧЕ МОГА ДА ИЗДЪРЖА ДО СУТРИНТА. ДЪРЖАВАТА ЗАКРИ ВЪВ ПОЛИКЛИНИКИТЕ ДЕЖУРНИТЕ НОЩНИ КАБИНЕТИ А ГИ ПРЕНАСОЧИ И ГРУПИРА САМО ВЪВ НЯКОЛКО ЗА ЦЯЛА СОФИЯ.ПРИМЕР В КВ.Х.ДИМИТЪР НЯМА ДЕЖУРНИ ЛЕКАРИ В ПОЛИКЛИНИКАТА А НЯКЪДЕ В ДРУГ КВАРТАЛ Е ПРЕНАСОЧЕНА КОЯТО СЪОТВЕТНО НЕ ТИ ВЪРШИ РАБОТА.ДОКАТО НЕ СЕ ВЪРНАТ ДЕЖУРНИТЕ ЛЕКАРИ ВЪВ ВСЯКА ПОЛИКЛИНИКА ТАКА ЩЕ СЕ ПРАКТИКУВА.

Жени, които не са в състояние да отлепят фалшивите си нокти и мъж, търсещ помощ за болното си куче, са само два от случаите на "неуместни" поводи за посещение на спешното отделение, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания.

А пък във вестниците в България пишат за смъртните случай в болниците, как човек здрав и прав с минимални оплаквания (или пък родилка) излиза мъртъв.

А кога ще има статии за лекарите, които използват линейките, за да транспортират собствен багаж и покупки? Веднъж докато чаках на кръстовището на червен светофар до мен спря линейка и през малките пролуки в стъклата, които не са матирани се виждаха пакети със захар наредени върху кушетката!

отначало като че не беше "виновна", но след като почна да става нахална- добре че е уволнена... дано сега да и доиде акъла в главата! поверили са и живота на хората и получава пари за това! лекар не бива да бъде н е м а р л и в! още една, която излага тая добра и благородна професия! с р а м!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И тая сдухла е взимала изпити и е завършила медицина! А след това е получавала години наред и заплата някаква, и е пила кафенца по адресите на хората, побъркани от страхове и притеснения за близките си! Трагедияяяя, трагедия българска, какво друго да кажа! Безгранична наглост, нищо човешко! Тая става само за продавачка на някой пазар, да стои по цял ден пред щанда за китайски гащи и да се разправя с циганките ... а накрая някой доморасъл "бизнесмен" да й набива канчето за непродадената стока!

Тази мърла в бяла престилка да я накажат с обществено полезен труд: да мие кенефите в МОЛА...!!!

Ами това е положението... Дали някой лев - учи медицина, прамо, архитектура... Дали някой лев - завършила ... Дали някой лев - започнала работа... После искаме медицина, съдебна система, уютни градове ... Ама не може - има пари да се връщат.

Rosemary

Абсолютно вярно.