На детето е оказана първа медицинска помощ, след това е откарано в столичната болница "Света Анна" ( бившата Окръжна болница), където около 17.00 – 17.30 часа е починало, сочат данните на полицията.

По думите на директора на училището, цитиран от Стандарт нюз, детето припада в часа по физическо възпитание и си гълта езика.
"Колегата, който е водил часа, заедно с главен асистент от НСА изваждат езика. Започват да му правят изкуствено дишане и сърдечен масаж заедно с медицинска сестра, която е на смяна. Обаждат се на 112, откарват го болница", каза още директорът.

Според запознати, след като петокласникът припада в час, притеснената учителка веднага се обадила по телефона на баща му, за да го информира какво е станало. Мъжът я посъветвал да го напръска с вода, защото и друг път синът му изпадал в подобно състояние и това му помагало, съобщи "Труд".

"Детето е прието в болницата с права линия на сърдечната дейност, т.е. без такава... В продължение на един час дежурните лекари са реанимирали детето, правили са всичко възможно да го съживят. Поставяли са му адреналин, но за съжаление без успех", разказа  директорът на болница "Св. Анна" д-р Димитър Димитров, цитиран от "Труд". Той и колегите му са информирали съдебните медици за смъртта на момчето.

Тепърва ще се установява причината за смъртта, има предположения за сърдечен арест, който бързо отнема живот. Според направените справки от лекарите детето няколко пъти е било на консултации в столичната Трета градска болница, т.е. явно е имало сърдечни проблеми.

Родителите също за минути пристигнали в Окръжна болница.
"Те бяха в тежък шок, но нищо повече ние не можехме да направим", каза още д-р Димитров.

По случая тече разследване. От МОН още не са излезли с официално становище за трагедията, няма и коментар от Спешна помощ. Не се знае също дали родителите на починалото момченце са били уведомили директора на училището за евентуално негово заболяване.