Според информация в интернет сайтове, екипът на Спешна помощ се е забавил повече от 20 минути, а 3 линейки са подминали мястото и не са обърнали внимание на махащите за помощ.

От СДВР потвърдиха, че са получили сигнал за припаднал шофьор в посоченото време и място, и го определиха като нещастен случай, предаде БНТ.

Уточниха, че при тях не е постъпвала информация за ПТП, каквито твърдения също се появиха в интернет.

От Спешна помощ обясниха, че в 10:17 ч. е постъпил сигнал за шофьор, на който му е прилошало и е получил гърч. Линейката е тръгнала след една минута. А 6 минути по-късно екипът е бил на мястото, но мъжът вече е бил починал.

Извършена е и проверка за преминалите в района линейки.

"Засякохме в това време, на това място, че са минали две наши линейки. И двете са отивали на уличен инцидент. Това за нас е спешен, с код "червено" и съответно се отзоваваме веднага.

Линейките не са нито таксита, нито някакъв друг транспорт. Те бързат за случай, за друг сигнал и ако остави единия, за да помогне на другия - може и на двете места да се стигне до фатален изход.

Така, че ние не можем да спираме на всеки инцидент, който се случва, особено когато линейката с код "червено" и отива на адрес", заяви Катя Сунгарска - говорител на Центъра за спешна медицинска помощ.