Системата за есемес паркиране няма да приема съобщенията за плащане, а талоните няма да се проверяват от контрольорите на ЦГМ.

От центъра съобщават още, че с приоритет ще се почистват паркингите пред училища, детски градини и обществени сгради. Обилният снеговалеж прави невъзможно качественото почистване на всички места за спиране в зоните за паркиране.

От ЦГМ призовават гражданите да се съобразят с тежките зимни условия за деня и да не използват личните си автомобили, ако имат тази възможност.

Поради навявания и опасност от лавини остават затворени за движение пътищата в природен парк „Витоша“- „ Драгалевци- Алеко“ и „Бояна- Златни мостове“.

Движението в столицата е затруднено. Поради авария по линията на трамваи 20 и 22 има нарушения в графика на превозните средства. Затруднено и е движението на автобус 29 и 30 до с. Балша. Временно е скъсен маршрутът на 65 линия, като автобусите не стигат до квартал „Манастирски ливади“ и обръщат на колелото в „Гоце Делчев“.

Поради непрекъснатия снеговалеж в София работата по снегопочистването не е спирала цяла нощ и продължава и в момента, съобщи пресцентърът на Столична община. Обстановката е усложнена, обилните валежи и навявания непрекъснато натрупват снежна маса. Очаква се валежите да продължат и през деня и затова работата на почистващите машини също ще продължи.

Извършват се обработки със смеси срещу заледяване във всички 24 райони на Столична община. Общо 182 машини, специализирана техника, са на терен и разпръскват смеси срещу заледяване и избутване на снежна маса. Обработват се всички трасета, по които се движи градския транспорт, основни улици в кварталите, общински пътища, както и Южната дъга на Околовръстен път.

Където е необходимо във връзка с извършване на снегопочистване на пътните платна, ще се затварят участъци за движение.

Столична община моли гражданите, на които не им се налага да пътуват, да не използват личните си автомобили. Шофьорите да бъдат с почистени и оборудвани за движение при зимни условия автомобили.

Напомняме на гражданите да почистят прилежащите пространства към своите домове, офиси и търговски обекти.