В първия ден от срещата на върха Берлускони уважи гала вечер, организирана в чест на младежи, участващи в двудневен семинар на Европейската народна партия в белгийската столица. За семинара от Италия пристигнаха и много млади сънароднички на Берлускони.

Организаторите на семинара предвидиха две гала вечери, за да развлека младите семинаристи. Първата, на която се появи и Берлускони снощи, беше озаглавена "Гала вечер на червените сърца". Организаторите бяха приканили девойките да дойдат на нея с дълги рокли, но много млади дами не спазиха това изискване и се появиха с къси поли за радост на Берлускони, отбелязва Франс прес.

В отлично настроение премиерът се пошегува пред младите дами, че като се разбъркат буквите в името му Silvio Berlusconi, се получава словосъчетанието Unico boss virile, което в превод от италиански означава "Единственият мъжествен лидер".

После пред младите дами Берлускони разказа, че неговите европейски колеги са го поздравили горещо за специалния вот на доверие в италианския парламент. "Те ме приветстваха така, сякаш съм се върнал от Луната", каза премиерът по адрес на европейските си колеги.