Неотдавна 60-годишният професионален шофьор от Ямбол с билетче от 8 лева спечели 12 милиона лева. Пред всекидневника той споделя:

„Не исках да се показвам по телевизията, но ми казаха, че ако не застана пред камерите – няма да получа и стотинка. Уж се бяхме разбрали да запазят координатите ми в тайна, но ето че започнаха да ми звънят журналисти, а още и стотинка не съм получил. Какво ли ще бъде, като започнат да ми превеждат по сметка парите?“.

Щастливецът смята да изключи за дълго мобилния си телефон и поне за месец да потъне в неизвестност.

Възприема като лошо послание факта, че само два дни след като разбрал за печалбата починал братовчед му. Трагедията се разиграла на гробището в родното му село Бояджик, докато вървяла панихидата край гроба на майка му на 2 април.

„След като убиват хора заради десетина лева в джоба им, какво ще им попречи някоя вечер да ми влязат вкъщи. Един удар с тоягата по главата и... край с мене. Сега си давам сметка защо богатите не са щастливи и нямат спокоен сън...“, разсъждава мъжът, който през цял живот е работил като шофьор, а личното му возило е старичък „Ситроен“.

Той не смята да се променя и не се вижда зад волана на лъскава лимузина или по скъпи курорти. "Свикнал съм да работя, не да хайлазувам, така са ме научили едно време", казва.

„От ваши колеги журналисти чувам, че са започнали да ме издирват разни жени и че дори съм се съгласил на среща с една от тях. Няма такова нещо, от неприятности не съм имал време дори да почерпя приятелите си, камо ли да търся някаква връзка...“, допълва Димитър Митев.

Пълният текст е публикуван тук