Пред журналисти в парламента Христо Монов обясни, че съжалява, че така са прозвучали думите му.

Снощи пред централата на БСП по време на заседанието на Националния съвет имаше протест с искане на оставка на Монов.

Христо Монов обаче каза, че няма да напуска Народното събрание.

"Загрижеността ми беше за това, че най-големите достижения на човечеството, за съжаление, работят срещу хората. Само в Китай има над 25 млн. интернет-зависими, които се лекуват. Световната психиатрична организация обяви интернет-зависимостта като една от най-страшните", обясни депутатът, цитиран от БТА.

Монов, който е психолог по професия, отговори и на въпроса как като специалист, оценява държането на някои народни представители от последните дни.
Етичният кодекс на професията не ми дава право на оценка, но някои хора са доста добри артисти, влезли са в ролята на бунтаря и си я играят чудесно, каза той.

Станишев: Протестиращите да се пазят от политически интереси

Оставки по интернет не се подават, а само пред легитимни институции, каза пък Сергей Станишев. Думите му са по повод поставения в социалните мрежи срок от протестиращите, оставката на кабинета „Орешарски” да бъде факт до събота.

Аз уважавам хората, които протестират с убеждения, с емоция, но бих ги предпазил да не позволят да бъдат част от политически интереси”, заяви още Станишев.

Той допълни, че доверието много трудно се печели, но лесно се губи. Според него – сегашното правителство трябва да спечели времето да работи в интерес на българските граждани.

"Осъзнавам добре, че допуснахме тежка политическа грешка макар и с най-искрени и добри намерения за постигане на резултати”, подчерта Станишев.