Това каза за Фокус кметът на село Бисер Валентин Найденов по повод навършването на 6 години от наводнението в селото.

„Има още малко над 20 къщи за оправяне. Те са на хора, които не са постоянно живеещи в селото. Все още обаче има хора, които не са се прибрали по домовете си. Тази година датата няма да бъде отбелязана от жителите на селото, защото хората не искат да си припомнят тези неща, доста са травмирани и просто гледат напред. Травмата все още не е отминала“, коментира Найденов.

Кметът уточни, че по време на наводнението не е бил в селото, но спомените на хора от селото са свързани само с трагедия и ужас. По думите му компетентните органи могат да кажат какви са точните причини, довели до наводнението и дали е установен виновният.

„До нас не е достигала информация от тях“, добави Найденов и коментира, че човек се учи цял живот след подобни бедствия.

Язовир „Иваново“ вече го няма“, добави той.

Припомняме, че днес се навършват 6 години от наводнението. На 6 февруари 2012 г. язовирната стена на яз. „Иваново” се пропуква и водата залива околните населени места. Най-сериозни са пораженията в хасковското село Бисер, където наводнението взема жертви и разрушава десетки домове.