Това заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС и БТА. Той каза това на форум на Общоруския народен фронт (ОНФ) в Санкт Петербург.

Путин, изтъкна, че "санкциите срещу Русия няма да продължават вечно, а ако продължат вечно, то ние вечно ще ограничаваме достъпа до нашите пазари за стоки, които можем сами да произвеждаме".

"И в бъдеще ще се основаваме само на този принцип: да правим всичко, което ни е от полза и да се стараем да не правим нищо, което ни пречи да се развиваме", подчерта той.

Путин даде за пример агропромишления сектор, който през последните години отчита уверен растеж - над 3 процента. По думите му държавната помощ не намалява, а само се увеличава.

"Ще продължим това в бъдеще", допълни държавният глава, обещавайки помощта за селските стопани да продължи и в общ, и в целеви план - на малките предприятия и на селските стопанство.

Според Путин не е необходимо да се развива изключително едрото стоково производство, макар това да е много важно, но е необходима подкрепа за селските стопанства и малките предприятия.

"Ще се постараем да диверсифицираме нашата работа", обеща руският президент.

Докато Путин говореше пред форума, в метрото в Санкт Петербург избухна бомба. Загинали са най-малко 10 души и има десетки ранени.