След почти 2 години разследване вчера държавното обвинение беше готово с обвинителния акт срещу Петров и още петима души за престъпна група, която се е занимавала с изнудвания и други престъпления.

Съдебният състав, който ще гледа процеса, ще бъде ръководен от Румяна Ченалова.
В момента съдийката гледа делото за двойното убийство пред столичната дискотека "Соло", предаде БНР. Неведнъж роднините на двете наръгани смъртоносно момчета искат нейния отвод заради предубеденост.

Освен това, тя беше съдията, който оправда бизнесмена Людмил Стойков по делото за пране на пари, източени от европейската програма САПАРД, но осъди за същото на 10 години затвор другия ключов подсъдим - Марио Николов.

На Ченалова се падна и едно от делата срещу Валентин Димитров - това за валутното престъпление, за което той беше осъден на 5 години затвор от Софийския районен съд. В края на април тя обяви делото в СГС на втора инстанция за решаване, но мотиви и до днес няма, а при потвърждаване на наказанието известният като Вальо Топлото трябва да влезе в затвора.

Името на Румяна Ченалова обаче нашумя, когато излезе от телефонния указател на съдебния лобист Красьо Черния. За своите около 30 разговора с него тя обясни, че били във връзка със сина й, на когото търсела работа. По този повод двамата с бизнесмена се срещали и той обещал да опита. След като през пролетта на 2009 г. започнала работа в съда, тя му казала, че е спечелила конкурса и е назначена.
Само един път обаче Красимир Георгиев я питал в качеството й на магистрат за нещо. Това било по повод регистрацията на спортно дружество. Интересувал се защо се бавят тези регистрации и дали може да се ускори процедурата, призна тя по време на делото срещу Красьо Черния.