Общата сума, която държавата трябва да плати, е 157 000 евро.

Две от шестте дела са по жалби за нарушено право на справедлив съдебен процес. През 2000 г. по нареждане на данъчната инспекция е конфискувана партида алкохолни и тютюневи изделия от фирмата на Галина Патрикова поради липса на лиценз за съхраняване на този род стоки. През 2002 г. тя завежда дело по Закона за отговорност на държавата и общините за вреди, което приключва след 8 г. Като прие, че това надхвърля представите за "разумен срок", ЕСПЧ реши също, че наложените на жената мерки са спорни и незаконосъобразни и по вина на властите тя е понесла имуществени щети. Присъдено й е обезщетение от 39 360 евро за щети и 12 200 евро за разходи и разноски по делото.

Вторият случай - "Джагарова и др. срещу България", е заради продължило 11 г. и 10 м. гражданско производство, свързано със собствеността върху апартамент в София. Той е бил закупен от жалбоподателите през 1977 г., а през 1992 г. законови претенции върху него предявяват собствениците му отпреди национализацията. ЕСПЧ смята, че случаят не представлява правна сложност и жалбоподателите не носят отговорност за прекомерната продължителност на делото. Присъденото им обезщетение е 9200 евро за неимуществени вреди и разходи и разноски по делото.

Нарушеното право на собственост е в основата пък на жалбите на Христо Йонков и Динко Маджаров. Те са аналогични и са свързани със закупени жилища, върнати по-късно на бившите им собственици по Закона за възстановяване собствеността на гражданите върху одържавени недвижими имоти. Присъденото в първия случай обезщетение е от 4160 евро за имуществени и неимуществени вреди и разходи и разноски по делото, а във втория - 60 671 евро.

По жалбата на Раджеш Каушал ЕСПЧ приема, че има нарушени права на зачитане на личния и семеен живот и на процедурните гаранции по отношение експулсирането на чужденци. Присъденото обезщетение е от 28 000 евро за неимуществени вреди.

По делото "Данев срещу България" е отсъдено нарушено право на обезщетение за всяко лице, арестувано или лишено от свобода в нарушение на Конвенцията по правата на човека. Найден Данев е бил арестуван по обвинение в незаконно притежание на огнестрелно оръжие и боеприпаси. След това е освободен поради липса на доказателства и разследването е прекратено. По-късно жалбоподателят подава иск по Закона за отговорността на държавата и макар че първите две инстанции признават незаконосъобразността на задържането, по-горната отхвърля иска. ЕСПЧ е присъдил на мъжа обезщетение от 2000 евро и разноските по делото.