От първия ден, в който приключи снеготопенето екипите бяха на улиците и за почистване на улиците и на междублоковите пространства, каза Фандъкова по БНТ.

Тази зима беше интересна - лека, но динамично се сменяше времето. Още през януари имаше темпеаратури от до 15 градуса, имаше сериозни амплитуди. Това е сериозно изпитание за пътната настилка, обясни кметът на София.

"За първа година бюджета за основни улици и булеварди се равнява на този за вътрешноквартални улици. Ще разчитаме на районните кметове, те трябва да подадат своите обекти и да контролират фирмите които ще работят. Бюджетът който сме отделили е сериозен и трябва да се внимава", каза Фандъкова.

"Тъй като зимата беше лека, в момента се изчислява колко пари са се спестили от снегопочистване. Тази година сме заложили повече пари за миене на улиците. Ако можем да отделим средства от зимното почистване отново ще идат за миене. Със сигурност ще се почувства от гражданите. Вече бяха мити основни булеварди. Сега остава да се влезе в кварталите", добави тя.

"Най-напред ще се ремонтира ул. "Граф Игнатиев". Там ще се подмени канализацията и водопровода, които са много стари. Със сигурност трябва да се конструира подземната инфраструктура, за да има повече живот на настилките. Предстои изборът на изпълнител. Ще бъдат реконструирани и площадите "Славейков" и "Гарибалди"", обясни Йорданка Фандъкова.