В проучването са участвали 1052 души от столицата и областните градове. Втора в подреждането е независимият кандидат за президент Меглена Кунева (15.7%), следвана от кандидата на левицата Ивайло Калфин, подкрепата за него е 12.3 на сто.

Останалите кандидати според проучването на агенцията на Мира Радева събират следните проценти:
Красимир Каракачанов от ВМРО - 2.3%
Волен Сидеров от Атака – 2%
Румен Христов от Синята коалиция - 1.9%
Алексей Петров – Иницианивен комитет - 1.5%
Друг кандидат - 3.4% 28,9 на сто от запитаните са обавили, че няма да гласуват.

На въпрос с кое твърдение биха се съгласили: По-добре за България е следващият президент да бъде от управляващата ГЕРБ – 31.2% от запитаните са дали положителен отговор, 37,3 на сто обаче не искат той да е от средите на партията на премиера Бойко Борисов, 31,5% са оставили въпроса без отговор.
 
Ако на балотаж се явят Росен Плевнелиев и Ивайло Калфин, 41.3% биха гласували за Плевнелиев, а 14.2% за Ивайло Калфин. 44.5% не са отговорили за кого биха гласували.

Ако на балотаж са Меглена Кунева и Росен Плевнелиев, Меглена Кунева печели 22%, а Росен Плевнелиев - 33.6%. 44.4% са оставили въпроса без отговор.

Премиерът Бойко Борисов и шефът на предизборния щаб на управляващите Цветан Цветанов ще представят следобед кандидат-президентската двойка на ГЕРБ за вота на 23 октомври (от 15 часа).