Вчера около 14.20 ч. в полицията в Приморско е получено съобщение от мобилните екипи по "Охрана на горите",  че в местността "Кукерова поляна" в землището на село Писменово са заловени петима бракониери, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Петимата мъже, които са на възраст 42, 50, 61 и двама на по 63 години от Приморско и Бургас, са убили диво прасе без да имат надлежно разрешение. Те разфасовали дивеча и пренесли прясно разфасованото месо в раници до намиращия се наблизо паркиран товарен автомобил "УАЗ" с бургаска регистрация.

Дошлите на местопроизшествието полицейски служители извършили щателен оглед, като намерили кожата и костите на дивото прасе, иззели шест гилзи от ловни патрони, 12-ти калибър.

От ловната група са иззети три ловни пушки, а след претърсване на товарния автомобил са иззети още три ловни пушки, поставени в предпазни калъфи.

Образувано е досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура в  Царево за извършен незаконен лов на едър дивеч. За това престъпление законодателят е предвидил наказание лишаване от свобода до 1 г. или глоба от 100 лв. до 300 лв., както и лишаване от право да упражнява определена професия или дейност.

Поради налични данни, затова че в лова е взел участие прокурор, материалите по делото ще бъдат изпратени по компетентност на Софийска Градска прокуратура, допълват от обвинението в Царево.

По неофициална информация задържаният да бракониерства прокурор е бившият шеф на Районната прокуратура в Несебър Георги Русев.

Преди две седмици 7 настоящи и бивши депутати бяха заловени по време на бракониерски лов в резервата край Елхово. Те показали само разрешително, но без попълнена дата за лова, което дори не е било скъсано от кочана.