15-годишният А.И. и 18-годишният М. Марков са обвинени в хулиганство и непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, които по своето съдържание се отличават с дързост.

В сряда около 16 часа младежите, въоръжени със сгъваеми палки и с качулки на главите, изкъртиха вратата на училището и нахлуха в него, за да търсят десетокласника Любомир и да се саморазправят с него. 

Причината била пререкание между ученика от Механоелектротехникума и осем момчета от клуба, в който той тренира бокс, заради приятелката на един от нападателите. 

Минути по-късно районният инспектор, чиято приемна е в непосредствена близост до сградата, пристигнал в училището, но момчетата вече били избягали, съобщиха от МВР. В резултат на предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия двамата нападатели са установени и задържани.

По-голямото момче е с взета мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер 500лв., а спрямо 15-годишният ученик е взета мярка „Надзор на инспектор в детска педагогическа стая“.

За това престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до пет години.