Близо час Ненчев отговаря на въпроси във Военната прокуратура по досъдебно производство за сключени договори за производство на униформи през 2014 г., съобщи БНР.

Министърът отказа подробности, тъй като бил подписал декларация да не разгласява за какво са го питали. Той благодари на прокуратурата, че проявява интерес към случая.

На влизане в сградата Ненчев уточни пред журналисти, че е бил извикан по телефона преди няколко дни, като призовка не му е била изпращана. Военният министър каза още, че няма представа защо военните следователи са го повикали и по какъв случай ще дава показания.

През декември 2014 г. шивачките от държавната фирма "Интендантско обслужване" в Калофер, чийто принципал е Министерство на отбраната, излязоха на протест и блокираха Подбалканския път. Те настояваха военното ведомство да прехвърли поръчка за шиене на униформи на стойност близо 4 милиона лева, спечелена от частна фирма, към тяхното предприятие.
Тогава военният министър отиде на крака при шивачките и обеща, че ще намери начин да прехвърли поръчката.

Няколко месеца по-късно - през април 2015 година, Ненчев съобщи, че след преговори фирмата победител в обществената поръчка се отказва, а шиенето на униформите за войската чрез промяна в правилника на МО се възлага директно на "Интендантско обслужване".

Успяхме да убедим фирмата да отстъпи”, каза тогава министърът на отбраната.