Наказанието трябва да бъде излежано при общ режим, съобщи говорителят на прокуратурата в родопския град Иван Спиров, цитиран от "Фокус".

Йордан Козарев бе арестуван на 13 април м.г. от смолянски полицаи, след като 17-годишната му дъщеря подала сигнал в полицията. Момичето обяснило, че няколко години е насилвано от баща си и след това заплашвано да не казва за случилото се. Родителите са разделени, а бащата отказвал да плаща издръжка на децата си, като дори е осъждан за това.

Прокуратурата повдигна обвинение за престъпно съвкупление чрез използване на положение на зависимост и надзор, тъй като Козарев насилвал дъщеря си, когато идвала в дома му, за да вземе парите от издръжката.

Пред магистратите 50-годишният мъж се е признал за виновен и е заявил, че съжалява за извършеното. От държавното обвинение са заявили, че са удовлетворени от постановената присъда.
Тя обаче не е окончателна и подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд - Смолян.

В края на декември м.г. Бургаският апелативен съд потвърди присъдата от 16 г. затвор на 35-годишния таксиметров шофьор от Черноморец Петко Полименов, за това, че в продължение на 4 г. е изнасилвал собствената си дъщеря, която сега е на 12 години. Мъжът бе осъден през август т.г. от окръжните магистрати, но обжалва присъдата на втора инстанция, защото му се видяла тежка и неоправдана, тъй като се базирала изцяло на показанията на детето.