Жестокото убийство стана на 21 срещу 22 юни 2006 година в землището на стамболовското село Гледка. 30-годишният Назъм Азис и приятелят му Ерай Юсуф се качват на колата на Янакиев и тръгват към село Стамболово. По-късно трупът на шофьора бе открит край лозов масив с огнестрелна рана във врата, а автомобилът му бе подпален на километър от мястото, съобщи БТА.

Дни след убийството стана ясно, че Азис е убил таксиджията, защото е тренирал за професионален килър, допълва БЛИЦ.

Решението на ВКС е от 7 март тази година и не подлежи на обжалване. То потвърждава присъдите на Хасковския окръжен съд (от 12 април 2010 г.) и Апелативния съд в Пловдив.
Според съдебния акт Назъм Азис трябва да плати по 80 хиляди лева кръвнина на съпругата и двамата сина на таксиметровия шофьор, както и 50 хиляди лева на баща му.
На фирмата, чиято собственост е изгорелият автомобил, убиецът трябва да заплати 3131 лева обезщетение за нанесените имуществени вреди.

В края на май 2009 г. десетки колеги на убития Димитър Янакиев се събраха в Съдебната палата в Хасково, за да искат смъртна присъда за убиеца.
“Иде ми да ги хвана тия и да им извия вратовете“, каза свидетелят по делото Николай Воденичаров - партньор на убития шофьор. “Ако ми паднат в ръцете тези двамата, после ще ги събират по чертеж“, закани се той на убиеца и основния свидетел по делото Ерай Юсуф.