Спецслужбите в момента анализират произхода на оръжието. Назначена е експертиза, за да се разбере дали с автомата е извършено престъпление.
Засега няма официална информация от МВР.

Сградата, в която е намерен, се намира на улица "Владимир Димитров - Майстора" и е много близо до вилата, която държавата предоставя на премиерите на България. До скоро там живееше Бойко Борисов, но по информация на вестник "Труд" той вече се е пренесъл в дома си в Банкя.

По данни на "Стандарт" от полицейски източници автоматът, който е бил с пълнител, там се намира тясната уличка в Бояна, по която експремиерът  традиционно се качвал на разходка из Витоша.

Освен това, улицата е в непосредствена близост и до "Стар Беловодоски път", където е къщата на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган.

Смята се, че оръжието е престояло там поне няколко дни. Местни хора забелязали неизвестни лица да се въртят около изоставения преди година градеж.
Ще се проверява версията дали автоматът има някаква връзка с Борисов и евентуален опит за атентат срещу него, пише "Труд".

Случилото се става само ден, след като главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че информация за поръчан от Доган атентат срещу Борисов наистина е имало, но още през 2005 г. службите преценили, че тя е с изключително малка степен на достоверност.