На 14 февруари в Първо районно управление в града е получено съобщение, че на 11 февруари, около 05.30 часа сутринта, в района на дискотека „Астория” е станал инцидент. Дванадесетокласникът бил ударен три пъти в областта на носа от друг младеж, в резултат на които е със счупване на носни костици и е приет за медицинско лечение. В полицията било представено и медицинско свидетелство за получена лека телесна повреда, съобщиха от ОДМВР-Бургас.

След сигнала разследващите установили самоличността на извършителя - 21-годишния Р. Н., с постоянен адрес в София, който в момента се издирва. Образувано е досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда и случаят е докладван на прокуратурата.

Междувременно обаче състоянието на Илия, който учи в бургаската гимназия по туризъм, се влошило. В момента той е настанен в реанимацията на УМБАЛ - Бургас. Първоначално бил приет в болницата с лицево-челюстни травми и опериран, но състоянието му рязко се усложнило. Момчето има спешна нужда от преливане на кръв от рядката група 0 - отрицателна, уточниха от здравното заведение. Заради акцията отделението по трансфузионна хематология ще работи с удължено работно време - до 18 ч.

През целия ден ученици и учители от гимназията даряваха кръв, за да спасят Илия.