Започналият около 14,50 часа проливен дъжд се изсипа за около 40 минути в курорта "Албена", съобщи "Гражданска защита" в Добрич, цитирана от БТА. Пожарникарите отводняват хотелите "Лагуна Гардън" и "Панорама", а също и търговски комплекс "Оазис".

В резултат на бурята дърво се е стоварило върху лек автомобил, паркиран пред хотел "Гергана". Колата е с румънска регистрация.
Дърво е паднало и върху бунгало в къмпинг  "Горска фея", съобщиха от "Пожарна безопасност и спасяване". Няма данни за пострадали.

Еднометрови ями зейнаха по улиците в Балчик след падналия днес там проливен дъжд. За по-малко от час над морския град се изляха 34 литра дъжд на квадратен метър, сочат данните на "Гражданска защита".

Само преди седмица проливните дъждове разбиха балчишките улици и отнесоха около 400 квадратни метра настилка. След дъжда днес се очаква щетите да са много по-големи. Най-засегнати са улиците "Черно море", "Златан Петков" и "Приморска".

На същото място, където преди седмица пороят отнесе асфалта, сега са се отворили огромни дупки, които стигат до един метър. Най-засегната е ул. "Черно море". Отворилите се дупки я направиха непроходима и тя бе отцепена. Общинското дружество БКС е доставило два камиона с чакъл, които да се изсипят в дупките, за да не пропадат колите, обясниха от кметството в Балчик.

Проливният дъжд наводни и художествената галерия в Балчик. Уредниците и колегите им от историческия музей отводняват с кофи. Засегнати са и трите зали на галерията. Работещите там са успели навреме да приберат експонатите, които са били застрашени да пострадат от наводнението. Около 120 платна са били изложени в галерията. По данни на общината в Балчик има наводнени хотели и частни домове.