Арестът е извършен на на кръстовището на бул. "Васил Левски" и ул. "Ген. Гурко" пред Министерство на спорта.

Иванчева била хваната с крупна сума пари - 70 000 евро. Това била само първата вноска от поискани от кметицата 250 000 евро за издаване на разрешително за строеж.

При акцията били задържани и заместничка на Иванчева Биляна Петрова и посредници за предаването на подкупа.

Движението е затруднено, регулира се от пътни полицаи. На място има и линейка.

Оказа се, че линейката е била за заместничката Петрова, която де оказала само с високо кръвно.

Иванчева стоеше повече от 2 ч. права до полицейски автомобил. Полицейското присъствие бе засилено. Пространството около мястото на акцията бе заградено.

Движението бе отблокирано едва след 19 ч.

Специализираната прокуратура провежда разследване в Община Младост, задържан е кметът Десислава Иванчева, съобщи и говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Разследването се провежда съвместно с КОНПИ.

В момента се извършват претърсвания и разпити на свидетели.

Петър Кърджилов, който е пи ар на район "Младост" написа във Фейсжук, че в сградата на общината има служители на антикорупционния орган и полиция. Те не пускали служители да влизат или излизат без да дават обяснения.

Кърджилов определи случващото се като "активно мероприятие в стил ДС".

Преди година Иванчева заяви, че партии се опитали да я контролират, да „укротят опърничавата” и да се възползват от това, че са я подкрепили.

Аз оставам безпартийна. Aко някой иска да ме контролира, няма да го позволя, заяви тя  по повод оттеглената подкрепа от партия „Нормална държава” към нея.

Подкрепата си оттеглиха
и издигналите Иванчева за районен кмет организации "За Зелен Младост" и Инициативния комитет по кандидатурата й.

Аргументите им са, че за 7 месеца управление тя не е постигна нищо, за да защити каузата, която ги е обединила, а некомпетентността ѝ е дискредитирала цялата кауза "За Зелен Младост".