Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от "Фокус". По думите на Цветанов един от задържаните е непълнолетен, а друг е с присъда, чийто изпитателен срок още не е изтекъл.

Колегите работиха много усилено през последните два дни. Преди минути, буквално, са задържани три лица, които са извършили трите грабежа в тази нощ, когато е нападнат и журналистът Радослав Петкашев. Задържани са 17-годишният Стенли Георгиев от „Люлин”, 20-годишният Мартин Бойков от "Обеля" и 21-годишният Иван Иванов, също от „Люлин”. Той е с условна присъда за грабеж 3 години с пет години изпитателен срок", допълни министърът.

При задържането на тримата у тях са намерени веществени доказателства от грабежите, които са направени, съпроводени с побои. Намерени са два телефона, на двама от пострадалите.
"Колегите от СДВР си свършиха идеално своята работа. Имаме самопризнанията на едно от лицата. Смятаме, че случаят като цяло е приключен. Говорим за групичка, която е правила грабежи на територията на столицата”, каза още Цветанов.

В нощта на събота срещу неделя 21-годишният спортен журналист Радослав Петкашев бе нападнат на ул. "Гладстон", близо до бул. "Витоша". Тримата побойници го атакували отзад, съборили го с ритници по колената и след това започнали да го ритат с кубинките в главата.
Същата нощ в "Пирогов" са били приети още две момчета, пострадали при побои.