С писмо до медиите Славчев уведомява, че сваля политическото си и морално доверие от председателя на партията Николай Бареков. С този акт си подава и оставката като заместник-председател и член на ПП "България без цензура".

"В партия ББЦ текат процеси, които нямат нищо общо с красивите обещания. Но и това не е най-странното. Най-странното и позорното е, че всъщност Николай Бареков не е истинският лидер на ББЦ. Той се оказа просто една марионетка, задействана и ръководена всекидневно от депутата от ДПС - Делян Пеевски“, пише Славчев.

Аз направих своя избор да се разделя с Николай Бареков и ББЦ, защото нямам намерение с хилядите съмишленици на сдружение "Граждански контрол" да легитимираме фалшивия образ на този "голям" борец срещу неправдите и политическата мафия. Честта и достойнството са по-ценни от всички задкулисни пазарлъци“, заявява Ангел Славчев.

Пробвал е и да ме купи, като ми е предлагал огромна заплата, за да си кротувам", се казва в писмото на Ангел Славчев.

Бареков отвръща на удара: Ангел Славчев изпълнява поръчки

Заместник председателят на "България без цензура" Ангел Славчев е изключен от партията, обяви на пресконференция в Бургас лидерът на пaртията Николай
Бареков. Той добави, че решението е взето на заседание на изпълнителния съвет на ББЦ.
Бареков нарече Славчев имитатор и каза, че след изборите бил в дълбока нелегалност.

Ангел Славчев изпълнява политически и корпоративни поръчки срещу „България без цензура”, се посочва и в позиция на ББЦ, изпратена до медиите.

Ангел Славчев отдавна не членува нито в органите на „България без цензура”, нито в нейното ръководство. През последните месеци неговото членство е чисто формално, след като той се оттегли от партийния живот и доброволно спря да взима участие в решенията на партията и работата със структурите", пишат от ББЦ .

"След като не получи подкрепа за действията си, Славчев взе решение да се оттегли сам, а днес формално ще бъде изключен от Изпълнителния съвет на ББЦ и като член на партията”, уточниха от ББЦ.

Дали любовта на Славчев към мен не се коренеше в тлъстия бюджет, който Ангел Славчев получаваше всеки месец от „Ноу Фрейм Медия България”? Дали любовта на Славчев към мен не се изпари, когато разбра, че тези пари няма да влизат повече в тлъстата му банкова сметка?“, попита председателят на „България без цензура” Николай Бареков.