Помолил съм го да покани за свои помощници Елеонора Николова (бивш депутат от СДС - бел. ред.) и Петко Сертов (бившия шеф на ДАНС - бел. ред.), уточни премиерът пред bTV.
Борисов отрече информации в медиите, че Миланов ще бъде бъдещ член на правителството, защото "не става за министър".

Структурата БОРКОР, с която ще се разпорежда вътрешният министър Цветан Цветанов, бе създадена миналия ноември с правителствено решение.

Цветанов съобщи преди заседанието на Министерски съвет днес, че центърът ще противодейства на такива практики във всички власти на управлението на страната.
"В БОРКОР ще работят хора, свързани във всичките министерства, в инспекторатите, ще бъдат командировани, ще има численост от служители, които ще бъдат назначени на трудови правоотношения. Оттам всичко ще бъде с командировани служители за по-дълъг период, а не за месеци, за да може действително да работят функционално по задачите", каза той.
По думите му, това е практика, която няма нищо общо със свързаната компетентност на ДАНС и няма дублиране на функциите.

Елеонора Николова разбрала днес сутринта, че е номинирана за заместник-директор на БОРКОР. Миналата седмица обаче провела кратък разговор с Миланов, който й е направил подобно предложение.
„Бях на промотирането на службата през 2009 г. Тогава бяха представени идеите, структурата и задачите на това звено. Първо ще се анализират моделите на поведение на престъпността, за да може на база на тази информация да се подготвят модели за противодействие”, обясни Николова, която е бивш съдия.

В центъра ще работят 155 души от различни ведомства, като само за първата година издръжката му ще е 8 млн. лв., 40 души ще е щатната бройка.
За заплати на щатния персонал ще отиват 579 215 лв. или около 1206 лв. на човек.