Порцията се поръчвала само от "посветени" гастрономи и струвала 50-100 лева според клиента. Тя не фигурирала в менюто, но баровците трябвало да попитат, за да им предложат ястието. Чужденците пък се нуждаели от препоръка от българин, който гарантира за тях.
Само през миналата седмица 3 делфина намериха смъртта си по нашето крайбрежие. В събота край Черноморец бяха открити мъртъв делфин и бебето му - най вероятно застреляни. Дни по рано пък край Царево изплува тяло на делфин, прободен от куки на рибари.

Забранените за улов интелигентни животни, живеещи в Черно море, били три вида, като най-вкусното месо било от афалината. Тя достига до тегло 200 кг и пържолата от нея нямала тлъстини. Най-големите любители на вкусното месо били турците, които вярвали, че то е лековито.

По-старите варненци си спомняли 70-те години, когато в прочутите соцкръчми като "Димят" се предлагало кайзеровано филе от акула.