Рибари убивали делфините за пържоли

13 убийства на делфини бяха регистрирани в последно време. Масовото им убийство по Черноморието било заради месото им, което се продава в елитни ресторанти, пише в. "Всеки ден".

Обратно в новината

Коментари - Рибари убивали делфините за пържоли | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това, което става не е на добре да знаете! На тоя свят всичко се връща. Толкова ли сте умрели от глад бе хора да ядете делфини. Боже ама и лакомия! То да ядеш делфин е все едно си Баба Яга и ядеш дечица. Ще настане глад по Земята да знаете. И тогава човешкото месо ще е деликатес. Нещата ще се обърнат, не си играйте с природата, не убивайте невинни създания. Ще страдате много да знаете.

Не вярвам да е така..... Прекалено гнусно звучи.... Дано да са медийни измислици!

Ами след като това е престъпление-къде е прокуратурата, следствие и полицията??? Министър Найденов се изказа доста мекушаво, причината е следната-популцията на делфините в Черно море се е увеличила през последните години,а благодарение на бракониерството, замърсяването на морето от туристите и естесвеното покачване на нивото на матановия слой рибните запаси намаляват драстично. Поради което така наречените "рибари" губят доходите си и посягат на естествените си конкуренти- делфините. Бог да е напомощ на тези благородни същества защото дните им са преброени, ако само си драскаме по този форум, а не направим нещо!

Прокуратурата плюска пържолите!!! Да живеели по 200 години и да дигат самолета поне като ДСК при вида на всякаква камериерка!

Може да пречат на янките при военните им учения в "тяхното" военнобазисно (бившо наше) Черно море. Или пък така се забавляват рейнджърите в моменти на отдих, или пък пробват нови технологии, с които после ще спасяват света... Какво тук значат няколко делфина. Но може и за пържоли, де. Месото им нали е токсично, сигурно са вкусни пържоли.

новоизлъупените ни богаташи не се спират пред нищо за да угодят на мрисните си души- *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Първо, няма доказателство, че дори един делфин е застрелян с огнестрелно оръжие - няма аутопсия, няма извадени куршуми. Второ, дори някой да ги отстрелва с цел продажба на месото, дали щеше да си позволи да загуби 15 делфина? Трето, ако някой "знае" в кои ресторанти се предлага месо от делфин, но го съобщава по медиите, вместо в полицията, или е откровен дебил или патологичен лъжец. Четвърто, мразя двуличниците, а болшинството в този форум сте такива - вие не обичате хората, особено ако са с нещо по-, по- от вас, а сте се загрижили за животните.

С ТАЗИ ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИТИКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО СКОРО ЩЕ ПОДКАРАТ И МЕДУЗИТЕ ЗА ПЪРЖОЛИ!!!

егати скотската държава ! ама какво се чудите, хората по морето тотално са изчаткали от алчност, скоро могат да предлагат и месо от летовници !!

Нека не забравяме как премиерът и кандидат-президентът от партията му скочиха срещу искания на еколози пътното строителство в Югозападна България да уважава статута на територии, включени в т.н. Натура. При този правен нихилизъм на най-високо ниво, едва ли можем да се учудваме, че на по-ниско ниво се наблюдава масово избиване на защитени от закона видове.

Ако ви издържат нервите гледайте филма "Земляни". Има и за масовите убийства на делфини в Япония. Плаках през цялото време, докато гледах филма. Дълго време не ми излизаха кадрите от ума. От тогава не ям и месо. Целият филм е пропит от кръв, жестокост, садизъм, бездушие и страшна болка, страдание, отчаяние и примирение, които изпитват ЖИВИ същества! Причинени им от човека, който би трябвало да се грижи за тях и да разбира, какво им причинява. Не го препоръчвам на деца и хора със слаби нерви.

И на един остров в Дания има подобно масово убийство на делфини, което се прави с цел "показ на мъжество"! Петното кръв в малкото заливче се вижда от сателит това показват "Пета" и "Грийн пийс". Мамка им на всички тези убиващи точно тези животни-затворче това му е майката! А тук и без това в Черно море няма риба да го махнат тоя рибарлък рибарите по нашите земи са пропаднали мързели и пияници. Има устройство, което струва около триста долара и пречи на делфинитеда влизат в мрежите ето решение и за това! Къде си бе министър Найденов задължи ги да имат такива тия пияници рибарите!

човече този филм си е показване на деиствителността.но в момента с клането на делфини им пожелах на японците още 100 цунамита и 2х100 земетресения скапани юлти копелета *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Затвор за тези гадняри. Ако беше се е случило в друга държава с еко-полиция.......

Може. Чувал съм че ставали хубави пържоли.

Не правете от делфина слон. Другите нации изтребват видовете по цялото кълбо, някои тук наричат българите изроди. Хайде по-леко с квалификациите. Ако делфинът е защитен вид, държавните органи да се намесят.

Я ми покажете по-голям изрод от българина?

Оооо, колкото и да не ти се вярва изродите са по цялата земя и само законите и присъдите ги озъптяват малко от малко...:(

Хората са изроди - ако продаваха и човешки пържоли, пак щяха да ги ядат. Никакъв морал, никаква мисъл за нещо друго, освен за собственото его - "от всичко да опитам, па след мен и потоп".

човешки пържоли. Знае ли някой какво яде на Черноморието ни, пък и за алчността задръжки няма. Ще прогонят делфините, после ще започнат да изчезват хора. Отвратителни алчни идиоти са заграбили райското ни черноморие. Затова кракът ми не стъпва там. Но виновни сме си всички ние - щото го допуснахме

bobi ( нерегистриран ) 05.09.2011 22:34 маи недобре талкувате т.нар."статия".какви "стари варненци"?какав ресторант "димят"?какво общо има каизеровано акулово филе с паржоли от делфин?това филе се продава вав всеки нормален рибен магазин и по рибните борси!а и акулата е обект на промишлен улов,ок?

В България - да, може и да е обект на промишлен улов акулата. По света е обект на бракониерски улов.

много сте ми карикатурни такива разбирачи. "акула" е много широко понятие, ако въобще ме разбираш, чамово философче.

...и един мармот завива делфинови пържоли в станиол... ама то не били пържоли а поредния транш за безделниците от 4 лапачи.

Е как може такива престъпления да се извършват?! Каквото и да изядеш,все ще го изсереш!

Не е точно така. "Две гладни проститутки кибичат на пътя, разминават се, споглеждат и продължават да тъпчат обезверени. По едно вереме едната не издържа: - Ох миличка, голяма криза настана, няма работа, ще мрем от глад май. Тази сутрин се съгласих на един за две филийки хляб. - Абе ти си добре - отвърнала и другата - Аз тази сутрин направих на един свирка ей така, колкото да имам нещо в устата си..."

Делфинът е много благородно и интелигентно животно. Точно за това престъплението е тежко и изключително неморално. Това само от богаташи може да се очаква. Днес ще плащат за месо от делфин, утре ще започнат да посещават и заведения, където тайно ти предлагат и човешко. Това е извратено, тези хора трябва да се преследват - както убийците, така и консуматорите.

какво общо има каизерованото филе от акула-продава се вав всеки рибен магазин и по рибните борси,а и акулата е обект на промишлен улов,с делфинови паржоли?глупости на таркалета!този "автор"на дописшицата маи не различава делфин от акула...какви стари варненци,какав ресторант димят?

Please watch "The Cove". Its not about us (the BG) its is about the humankind. Cheers

капитализам кво искате :х

Не знам какво е капитализАм, знам само капитализЪм. Иначе застрелването на делфини се е практикувало някъде до 65-та година. След което те са били обявени за защитен вид, но избиването им е продължило нелегално още няколко години...

Човек е всеядна твар.Японците ядът всичко от морето.От делфини до сини китове. Говори се че месото им е с вид на телешко само че много по вкусно и полезно по чисто.За ресторанти не знам но във българия е имало традиция да се избиват делфини и от тъх да се извлича маз.Причаквали са стадата в морето и са ги избивали с карабини.Гадното е че сега стрелят по делфините за спорт

Тия алчни копелета да пукнат дано. Да се задавят с кост.

И аз им пожелавам същото!!! ДА ЯДЕШ ДЕЛФИН ЗА МЕН Е ВИД КАНИБАЛСТВО(със сигурност делфините са по- интелигентни от някои хора!!!) ... А ДА КАЖЕШ, ЧЕ УМИРАТ ОТ ГЛАД, НЯМА КАКВО ДА ЯДАТ и затова посягат на делфини- НЕ Е ТАКА- УЯЛИ СА СЕ ДО ТАКАВА СТЕПЕН, ЧЕ ПОСЯГАТ И НА ЗАЩИТЕНИ ВИДОВЕ! ПРОКЛЕТ ДА Е ЦЕЛИЯ ИМ ХРАНОСМИЛАТЕЛЕН ТРАКТ- И НА УЧАСТНИЦИТЕ В ЛОВА НА ДЕЛФИНИТЕ, И НА ТЕЗИ, КОИТО СА ЗНАЕЛИ, ЧЕ КОНСУМИРАТ ЗАБРАНЕН ВИД!!!

Важното е че новия президент ще е аватар на боко-мутрата... пък делфините за мезе на мутрите !!!

господи ти които виждаш всеки и всичко,не оставяи българската измет ненаказана!!!!!!!!!!!! както убиват така да будат убивани,както легна малкото делфинче до маика си,така по улиците да лешат балгарчета с маиките си !!!

Казеровано делфиново филе се продаваше през 60-те, в халите. Колкото до "Димят", той, май, несъществуваше още. В близост беше колодрума и това беше края на града. Цялата идея на писанието е да се наблегне на престъпленията през "соца".

"така по улиците да лешат балгарчета с маиките си !!! "?!!- малко помисли преди да пишеш!! ..Жени не са ходили на лов за делфини! Адресирай проклятието си до извършителите, а не до целия ни народ, защото и сред българите има ХОРА(нормални!!)

Не желая да защитавам българите, извършили убийството на делфините- за мен това си е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И ТР.ДА ЛЕЖАТ ДАЖЕ В ЗАТВОРА ЗА ТОВА СИ ДЕЯНИЕ! Само искам да ти кажа, че и в други държави извършват убийства на делфини, така че НЕ Е СВЪРЗАНО С НАЦИОНАЛНОСТТА- ДАЛИ ЩЕ СИ ЯПОНЕЦ, НОРВЕЖЕЦ ИЛИ БЪЛГАРИН, НЯМА ЗНАЧЕНИЕ- УБИЕЦА СИ Е УБИЕЦ И ПРЕСТЪПНИКА- ПРЕСТЪПНИК!!! Така че твоята клетва не е формулирана никак правилно, а с клетвите тр.изключително мн.да се внимава(знам го от собств.опит)

Първо, правописа. Второ, българи ли са или такива като теб? Знаеш ли? Аз съм за извършителя(ите) да бъде осъден подходящо.

и как разбра, че са българи, а не турците по границата? много бързо почна да плюеш....

маи недобре талкувате т.нар."статия".какви "стари варненци"?какав ресторант "димят"?какво общо има каизеровано акулово филе с паржоли от делфин?това филе се продава вав всеки нормален рибен магазин и по рибните борси!а и акулата е обект на промишлен улов,ок? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не виждам никой да коментира все още наличните делфинобойни кораби по морето. Един действа на Златни пясъци, вози туристи. Имали сме известни количество такива кораби.

Май е време да се предлагат и пържоли от рибари, както и от охранени български мутри-тюфлеци.

Много блажни бе! Кой че ги руча тиа сланини.

Прав си, но ще тр.да го предложиш, като свинско, иначе кой ще го яде?!! ..

Тези, които убиват делфини са елементарни и необразовани изроди, а ако някой яде някаква част от делфините, това са абсолютно покварени изроди. Нищо, всеки рано или късно отговаря за постъпките си! Жалко, че полицията пак няма да си свърши работата.

Потърсете в Гугъл: "Жестоки убийства на делфини в Япония" и "The grind whale slaughter" и "Pilot whale slaughter" Не се препоръчва за хора със слаби нерви и сърца! Гарантирано ще се отвратите!

Да ясно убииствата на делфините се ръководи от Мафиата в България! По тази причина никои от полицията и прокуратурата не си мърда пръста да прави разследване? Срам и позор за Правителството, изградено от Мафиоти! Бойко е шев на Мафията сигурно?

Само да ви кажа, че навремето преди да забранат лова на делфини са ги убивали заради маста!!!!!!! а не заради месото явно никой не е ял месо от делфин, ако ставашае за ядене как мислите? тук се пишат глупости и мнения на хора дето не са влизали в морето. А между другото дефини има много в морето ама много и те боледуват и умират така, че не преекспонирайте нещата.

Също така имат самоубийствени ритуали, в които се прострелват или се пробождат с рибарски куки.

До 50-те години в магазините във Варна се продаваше сушено на слънце делфиново филе. Беше по-ефтино от всички други месни подобни продукти и беше много вкусно.

Как може да ти е било вкусно това бе! Ама вие рибарите имате вкус....не знам!

Ако е заради месото, защо рибарите са ги оставили да гният в морето, след като са убили делфините? Та, това са килограми скъпо месо и прахосани печалби! (да ядеш делфин, за мен е равно на човекоядство, но това е друга тема)

A нима баровците дето ги ядат не са човекоядци?!

Що за изрод трябва да си, за да убиеш животно като делфина?И що за чудовище трябва да си, за да отидеш в ресторант и да си поръчаш пържола от делфин?Нямам думи!Иска ми се това да не е истина, да е някаква безвкусна шега, но уви!Изглежда, че наистина ние българите сме стигнали някакво гнусно и вонящо дъно на човешките нрави....жалко!

че какво му е толкова на животното не разбрах? да не е някоя свещенна реликва или друг религиозен символ? Животно като животно ама нейсе много филми гледате ми се струва и сега ще му припишете свръхчовешки способности. Аз съм от Бургас виждал съм много умрели делфини по плажа винаги по това време е така. През 1989 имаше 14 умрели делфина на плажа на Бургас , но никой не писа за това. Възможно е рибарите да са използвали куку за да премахнат вече умрелите делфини от мрежите си. Но за пържоли аре стига делфините са намерени цели, а това са писания на провинциални журналисти, които виждат море само през август месец за две седмици....

Не мога да отрека, че има логика в написаното от теб, "аззз", но, ако ти не разбираш с какво делфина е различен от останалите животни... НЯМА КАК ДА ТИ БЪДЕ ОБЯСНЕНО!!! ТРЯБВА ДА СИ НА ОПРЕДЕЛЕНО НИВО, ЗА ДА РАЗБЕРЕШ КОЕ МУ Е РАЗЛИЧНОТО НА ДЕЛФИНА!!!

По принцип на големите хищниците месото не е много хубаво понеже мирише на мърша , сигурно и делфинското е такова , пък и като намерят някой оглозган тогава да пишат такива безумия. Аз ако, гръмна делфин няма да го оставя просто ей така да си дрейфува към брега , що пържола е това. Тъпотии някакви ни разправят.

Аха! За това полицията и прокуратурата се прави на де и половина.Да не настъпи някой баровец по интереса.А ние им плащаме заплатите за да има ред и законност.Мирише дори на съочасничество или на прикриване на престъпление.Щом Полицаите и прокурорите се дърпат като опарени значи знаят кой е престъпника.Време е да си заслужат заплатите или да се разкарат,докато не сме ги изхвърлили,защото тогава гарантирано ще боли.

както се вижда,след като убитите бозаиници не са взе за да се направят пържоли от месото им,то според заглавито трябва да разбираме,че някои ги убива срещу което получава някакви пържоли. дира,кога ще започнете да глобявате неграмотните си писачи???

Що не споделите вашата оправдана гневност със съседа, който си е опържил канадска скумрия на моите години./не съм от младите/.

значи така: извода е, че убивали делфините за пържоли, ама единствените делфини които видохме са цели. Освен тва се знае че със сигурност Рибарите?! са ги убили, и никой друг, обаче делфините на снимките са убити с автоматично оръжие - типично по рибарски. Та единствения останал въпрос е как точно тия рибари им вадат пържолите без външни белези, с неква липосукция явно, и що тия простите рибари повреждат месото и го дупчат с автомати, като после ше се мъчат да го продават на филета? Инак е ясно че и най-простия рибар по тия богати земи нема проблеми да си купи калашник, говори се че скоро ше почнат да ги бият от мини-подводници и тогаз им се разплака майката да делфините.... извода е - много прости хора по тия земи, хак да ти са сички тегоби Матриале. Тия дет ги стрелят делфините ше се попикаят от смях като четат тоя форум

Ха-ха-ха, много си прав братле!!! +1

Абе ,не знам,ама филето от делфин е много добро.По нищо не отстъпва на филето от други бозайници,като кравата и прасето.Месо ,само за познавачи.Който не му харесва-да не го яде!Кой, колко е интелигентен,в тигана няма значение...

бг-черноморието....какво повече???

Дано им приседне на тези боклуци, които убиват делфини.

да им приседне на тез дето могат да си позволят порция на цена от 500 лева,да да.

изроди!нямат право да се наричат рибари!убиици!!!!!!!!!!!!!

Долни мържави примитиви - срам за рибарската професия. А тези "баровци", които си поръчват "пържола от делфинско", за да си докажат "колко са напред с материала", СА ЕДНИ ОБИКНОВЕНИ, КОМПЛЕКСИРАНИ КЪСОПИШВЦИ.

То е ясно, ще може би има и убити за пържоли, но тяхните трупове със сигурност не са намерени. Тези трупове най-вероятно са на делфини, убити от някои баровци на яхти, дето се смятат за богове. Но тя природата си знае работата. Може при следващия лов на делфини, морето да докаже името си защо се нарича Черно. От сърце им го пожелавам, защото съм имал щастието да плувам сред делфини, и не мога да си представя как някой изрод би ги убил за кеф.

може би, са били човекоядци, стреляли по летовници за да си нахранят кучетата, но по погрешка са убили безценни делфини и от срам са ги оставили да излязат на плажа.