Името на новата формация още не е избрано и той ще разчита на предложения от избирателите си. Марешки заяви, че ще опъне шатра на входа на Морската градина във Варна, за да се ръкува и благодари на своите симпатизанти.

"Реалният победител в тези избори съм аз, защото съм получил най-големия мажоритарен вот за всички времена, постиган от някой и някога в България.
И съм го постигнал, не защото съм Веселин Марешки, а защото съм представител на всички тези свободни и мислещи хора. Тези, които искат истинската промяна, която да доведе до просперитета на нашата държава и нашия народ", заяви още Марешки.

Според Марешки манипулации на вота са му попречели да стигне до балотаж. В този контекст варненският бизнесмен направи сравнение между своето представяне и победата на Доналд Тръмп.

"В САЩ не сработи манипулацията, че Тръмп няма да спечели, и той смаза системата", обясни сравнението си с Тръмп бизнесменът.
Той обаче смята, че в България манипулацията, че ще е на десето място е обезверила голяма част от неговите симпатизанти и те не са излязли да гласуват.

"Около 250 000 души, които са искали да ме подкрепят като протестен вот, заради манипулацията на социолозите, са пренасочили гласовете си към Румен Радев. Ако махнем тези гласове от неговия резултат, заедно с него щяхме да имаме около 18 %, а Цачева – 21 %. Сега трябваше аз да съм на балотаж и в момента да се случва това, което се случва в Щатите", обясни Веселин Марешки, цитиран и от Дарик.

За да стане следващия Доналд Тръмп обаче, са необходими 5 години, смята Марешки: "В САЩ успяха да надскочат пропагандата, че един богат бизнесмен не може да бъде президент. За съжаление, в България трябва да минат още 5 години, за да се случи това”.

Според данните на ЦИК кандидат-президентската двойка
Веселин Марешки-Петър Петров е на четвърто място с 11,17% (427 660 действителни гласове).

Класираният четвърти Марешки обяви още вчера, че няма да подкрепи никого на балотажа и няма да казва на избирателите, които са гласували за него на първия тур, за кого да дадат гласа си тази неделя.

В нощта на първия тур, Марешки каза, че ще гласува на балотажа за вицеадмирал Манушев, а не за Илияна Йотова.

Той каза още, че с партията, която ще направи, ще се яви на парламентарни избори.

"В момента аз във Варна имам резултат, който е по-голям от управляващите", изтъкна Марешки и добави, че иска да постигне такъв успех в цялата страна. 

Лидерът на ДСБ Радан Кънев също обяви днес, че ще прави нов десен проект. ДСБ е извън Реформаторския блок, но заяви, че ще даде подробности, когато се види кога ще са предсрочните или редовните парламентарни избори.