Това съобщиха от интензивното отделение на разградската болница, предаде БНР. При първоначалния преглед не са установени вътрешни травми и фрактури, но детето остава под интензивно наблюдение. По рано бе съобщено, че детето няма външни наранявания и е контактно. Инцидентът станал около 13.00 часа днес.

Апартаментът до фурна „Лазаров" бил нает наскоро под наем от семейството от град Кубрат. Докато 28-годишната му майка почиствала квартирата, момчето паднало през отворения прозорец.

Пострадалото дете е откарано в Спешния център, където медиците уточняват има ли травми и доколко сериозно е състоянието му. След инцидента момчето е било контактно.

Детето няма външни наранявания, съобщи Илияна Георгиева, говорител на Областната дирекция на МВР. То е прието в болницата в града за преглед, като му се правят рентгенови снимки, за да се установи дали няма някакви вътрешни наранявания или кръвоизлив.

Детето е предпазено до известна степен от това, че пред блока, от където е паднало, има тревна настилка и градинка с дървета, което е омекотило удара. На мястото е направен оглед от полицията, като случаят се разследва. Към момента 6-годишното момченце от Спешното отделение е прехвърлено в ОАРИЛ, като по данни на дежурния лекар е в много тежко състояние. От болницата на този етап отказват по-подробна информация.