Четиримата са в ареста, а прокуратурата ще иска постоянното им задържане под стража, съобщи пред БНР адвокатката на Ториното - Марияна Тодорова.

25-годишният син на собственика на "Софауто" Тони Златков - Адриан бе отвлечен на 30 август м.г. и след 12 дни в плен бе освободен от похитителите и оставен на пътя София-Самоков жив и здрав. По-късно бащата призна, че е водил една седмица преговори и е платил откуп. 

Ролята на Ивайло Борисов и на втория обвинен Мартин Марков в отвличането на младия мъж е, че са осигурили коли с марки "Опел" и "Шкода" на похитителите. Останалите двама обвиняеми имали отношение към СИМ-картите, с които се е поддържала връзката между похитителите и бащата Тони Златков.

В постановлението за повдигане на обвиненията пишело, че четиримата са помагали на други все още неизвестни по делото лица, каза адвокат Тодорова. Тя обясни,че в рамките на вчерашната акция, предшествала арестите, са били разпитани 40 души - хора, купували коли от автокъщата на Тони Златков, както и познати на Ивайло Борисов - Ториното.

Сред разпитваните е бил и Златомир Иванов-Баретата, но само като свидетел, уточни Тодорова, която е и негов защитник.

"Не може г-н Иванов да отговаря, дори и да приемем и изключим в момента Ивайло Борисов, за всичко, което се случва в тази държава. Г-н Иванов си има бизнес, който си го управлява. Да, безспорно криминално проявен е. Да, безспорно осъждан е, но не може за всяко по-тежко престъпление да се спряга г-н Иванов", категорична бе адвокатката.

До момента официална информация за арестите на четиримата и повдигнатите им обвинения няма нито от МВР, нито от прокуратурата.

Бащата на Адриан - Тони Златков съобщи пред Нова телевизия, че познава Ивайло Борисов -Ториното, защото е идвал в автокъщата му да оглежда коли. Засега Златков не е уведомен от полицията, че има задържани за отвличането на сина му.