Връчих си оставката на 22 август, понеделник, потвърди пред БГНЕС Тошев, който е работил в "Труд" от 28 години и е беше главен редактор 20 години преди последните собственици да купят ветника от германската ВАЦ. Последно той бе в Издателския борд на пресгрупата.

"Не мога да работя повече в "Труд" поради липса на професионализъм, условия и възможност за работа. Не мога да приема несериозното и непрофесионално отношение без всякакви журналистически и морални критерии", обясни мотивите си Тошев, който определя себе си не като администратор, а журналист.

"Не беше гарантирана моята работа като "вицепрезидент", нямам длъжностна характеристика, какви са моите задължения. Не мога да заемам синекурна длъжност, аз винаги съм работил. Алармирах неколкократно новото ръководство, собствениците, т.е. говорих за това. Изчаках доста време. Аз не приемам това като забава и не мога повече да си губя времето", категоричен бе бившият главен редактор на в. "Труд".

В отговор на въпрос какви са плановете му той обясни, че няма намерение да спира да работи. Сега обаче не можел да каже в какъв медиен проект ще продължи.

В началото на юли вестник "Труд" напусна и първият зам.-главен редактор на вестника по времето на Тошев - Никола Кицевски. Той изпълняваше длъжността главен редактор до назначаването на Димитрана Александрова след обявения конкурс от "Медийна група България-холдинг" ООД.
Месеци преди Кицевски това направи и журналистката Валерия Велева.

В началото на декември "БГ приватинвест", собственост на Карл фон Хабсбург, Даниел Руц и Христо Грозев, купи от "ВАЦ медиа груп" вестниците "24 часа" и "Труд" за 64 млн. евро. За местни партньори бяха привлечени собственикът на "Софарма" Огнян Донев и бившият шеф на Общинска банка Любомир Павлов. По-късно главните редактори Венелина Гочева и Тошо Тошев влязоха в Издателския борд на пресгрупата като вицепрезиденти и тогава бяха обявени конкурси за постовете им.