В почти цялата страна вали сняг, в Западна и Северна България духа силен вятър.
В Благоевградска, Хасковска, Ямболска, Бургаска и Варненска области е обявен жълт код. 
От НИМХ заявяват, че времето е опасно. Възможни са щети и жертви.
Остава обявеното бедствено положение за общините Харманли, Свиленград и Любимец.

Временно бе затворен пътят между Кюстендил и Перник поради паднала лавина в района на Коньовската планина. Обходният маршрут бе Кюстендил-Дупница-София.

Лавина падна и под хижа "Македония" над Благоевград, събори стълб и затрупа кантон на метеорологична станция. Няма пострадали.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Пътните настилки са заснежени и заледени, като пътните служби ги обработват и опесъчават, съобщиха от пресцентъра на СБА.
Остава забраната за движение на автомобили с маса над 10 т по републиканската пътна мрежа в области Силистра и Хасково, а в Смолянско всички автомобили да са с вериги, товарните да са без ремаркета и полуремаркета.

Временно бе затворена за движение на товарни автомобили автомагистрала „Тракия” в посока София - Пловдив до тунел "Троянови врата".

Спряно е движението на влаковете в няколко жп участъка в страната.

Полет от летище София за Атина бе отменен заради снеговалежа, има закъснения при излитащи и кацащи самолети.

Поради влошена метеорологична обстановка, грипна ваканция и други, не се учи в 110 училища - Благоевград – 8 училища; Видин – 22 училища; Монтана – 16 училища; Русе – 9 училища; Силистра – 49 училища; Хасково – 3 училища; Ямбол - 1.
Заради непредвидим ремонт на отоплителната инсталация, не учат две училища в областите Бургас и Кърджали, съобщиха от Министерството на образованието, младежта и науката.

Следете прогнозата