Учителката на детето се отказа от букетите за 15 септември, за да му помогне.

Д-р Анелия Хохватер периодично оперира в Пловдив и предлага да прегледа детето там в края на септември, съобщи Дарик.

След травма, причинена от друго дете, Михаил Иванов загубва зрението на дясното си око. Детето се нуждае от спешна операция (премахване на катаракта, поставяне на леща и присаждане на роговица).

Сумата за интервенцията е 12 000 долара и е непосилна за семейството. Неговата учителка призова родителите да не й купуват цветя, а парите да бъдат дарени за лечението на Мишо.

Лекарката видяла репортажа за учителката и се е впечатлила от случая, тя се свързала с майката на детето.

"Аз съм с надежда, че тази ретина още е лепнала отзад и когато се оперира това перде, ще стане ясно, но трябва да му направя ултразвук. На първи етап да оперираме пердето, за да видим какво е необходимо.
Смяна на леща със сигурност ще трябва да се направи. Обясних на майката, че лещите не се плащат в България от Здравната каса, обикновено са около 1000 лева. Лещата казах, че трябва да я поемат, аз не мога в момента, но няма да искам хонорар за операцията", каза д-р Хохватер.

Майката на Михаил Виктория Иванова сподели, че лекарката се е свързала с нея и в края на месеца детото ще бъде прегледано в Пловдив. След това родителите ще преценят къде да бъде извършена операцията-у нас или в Израел.

Междувременно стана ясно, че самата лекарка е започнала кампания за събиране на средства за Робот Локомат, какъвто в момента няма в България.

Роботът се използва за лечение и рехабилитация на заболявания като ДЦП, инсулт, множествена склероза, като целта му е да помогне за възстановяване на двигателните функции.