Лекарка предложи помощ на Мишо от Стара Загора

Български офталмолог, живеещ в чужбина, предлага да оперира безплатно малкия Мишо от Стара Загора, за който се събират средства.

Обратно в новината

Коментари - Лекарка предложи помощ на Мишо от Стара Загора | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поклон пред учителката, поклон пред лекарката. Ето затова България никога няма да се затрие от картата на Европа.

а къде са Цацаров,Доган,Бисеров,Гоце,Борисов,Цветанов,Пеевски,Златев....и прочие неналапали се гадове!!ПФУ,СМРАД ГНУСНА!!!!!!!!!!!!!!!!!????

Няма ги брачед,в отпуска са,както винаги в такива случаи!

Е , де да бяха всички или повечето българи в чужбина като тази лекарка! Нали уж избягали най-добрите, най-умните, най-кадърните? Но на никого не му пука за България, гледат само за себе си. Не че са длъжни, но поне да престанат да ги величаят някои идиоти колко били добри ( в моралнив смисъл на тази дума) и колко успели.

Защо си мислиш, че не си помагаме? Ние тук на север си помагаме - българи, финландци, шведи, сирийци, иранци. С пари не, но с гледане на дете, намиране на работа, обучаване на професионални навици. А в България, както виждаш, който действително заслужава получава помощ. Такива новини като"измамници ограбиха пенсионерка с 44000 лева" просто ни карат да се споглеждаме смутено. Нали?

работен откъсачен отпадък

Ей, да не повярва човек, че понякога има и добри и хубави новини!! БРАВО!

Впечатляващо. Дано се случи,със завършек пълен успех.Късмет!

Ето ви ДЕМОКРАЦИЯ! Тикволандия се грижи за циганите, бежанците, за НАТО , строи естакади за милиони , НО за децата КУР! Докъде я докарахте , българи нещастни.....

Ти какво искаш? - В държава в която социалистите от "социални помощи," станаха олигарси и милионери да има пари и за другите!?- Няма? ........!А ти, Бъди човек и дари ако можеш.

Имаш пред вид тези, дето бяха отначало буржуите при царя, после станаха червенки и заеха постове и после си реституираха имотите?

Защо за операция на дете се набират средства с дарения,а за учения на НАТО не ??? ЗАЩО НЕ Е ОБРАТНОТО ??

Передай в Ленинграде, че средствата за операция на деца ги откраднаха агентите на твоите Кремълски благодетели в България. А ако няма и средства за учения на НАТО, тогава директно ще станем поредния вилает, пардон Задунайская Х#йло-ландия! И "лечение" ще има, но не за децата, а за тези които се противопоставят на Х#йлото - в ГУЛАГ и подземията на Петровка 38!!!

Какво човешко падение си ти?! Кой те роди? Каква отрепка са създали родителите ти? Всички ли сте такива в семейството?

Детето дано да се оправи. Не мога да разбера, след като лекарката си предлага безплатно услугите, а тя явно в Австрия е правила подобни операции, майката щяла да преценява, тя или Израел. Преценявай, когато имаш лични пари. Когато събираш средства е друго и в случая става некоректно, защото тези 12 000 долара могат да отидат при дете, което не разполага с офертата на д-р Хохвартер.

Съвършено вярно! Но виждаш, че българите толкова са отвикнали от безкористна помощ, че не знаят как да реагират в първия момент.

се, че д-р Хохвартер е изявен офталмолог с над 3000 операции. Бих и ползвал услугите без да се замисля.

Аз пък питам- как точно е пострадало детето? При какви обстоятелства...ИГРА?!? Кой носи отговарност за получената травма?!

До родителите на Мишо: Скъпи родители,консумативите за тази операция струват общо с роговичния иимплант около 2000 лева.Ако в ретината на травмираното око е б.о.,тази операция може и е рутинно успешна в Александровска болница,където има и ултразвуков скан апарат за проверка на ретината.И в Израел и навсякъде роговичният имплант е от трупен донор.В София има тъканна банка.Не разбирам къде е проблема-тези операции се заплащат от здр.каса/без консумативите/.Защо не сте я направили до сега?Друг е проблема ако е увредена ретината-тогава шансовете са 50%,но в София оперират и това,а робот е само ексимерлазера,който не е приложим за нужните ви операции.

д-р Хохватер шапка ви свалям!

А Другиращият се, само събира пръстови отпечатъци и прави делавери с турски ваксини

А сега и с новите турски болници, които ще източват здравната каса и ще ни смъкват последната риза, като в същото време ще ни тровят и ще унищожават българския народ. това прави Москов

Аз пък смятам да отида на една почивка в Тоскана за 780 лв.

Браво! И не си купувай от там цветя, ами дай парите на някой да се излекува в чужбина за найсе хиляди долара. Това българинът е най-простото и лековерно животно.

Имало и лекари с добри сърца! Дал вам бог добро!

Още не е направена операцията и тъпанът е ударен.Българските хирурзи оперират безплатно целогодишно и...нищо.

Eеее,хайде по-скромно!Чак безплатно ?!

Българските хирурзи са едни от най-големите лешояди сред докторското братство. Те лапат най-яките мангизи. И за твое сведение в България няма операция, която да не се доплаща от пациента при това в хиляди лева. Да не говорим колко често се правят абсолютно ненужни операции само за да лапнат паричките на горкия наплашен пациент.

Снощи направих една напълно безплатна.А преди това още много,пак такива.

браво на лекарката, а къде е държавата с безплатното лечение?

А кой му е повредило окото и защо не поемат те разходите ?

Сигурно, защото и неговото сечейство са бедняци.

Защото най-вероятно са привърженици на безплатното здравеопазване.

НЕ мисля, че има очна операция, която да не може да бъде направена в България от българските хирурзи. Няма и операция, която да е възможна само при наличието на не знам каква си машина - робот. Човешките ръце са по-съвършени от всеки робот. Операцията от катаракта е рутинна, касата заплаща престоя в болницата. Да, не заплаща лещата, но лещите започват от около 400 лв. Истинската себестойност на най-евтините лещи е от 25 евро нагоре. Другите манипулации, които са нужни, в повечето случаи се поемат от касата.

Споделям изцяло. Поредната медицинска измама... Става дума за операция около 500-1200 лева и някаква измамна клиника в чужда държава, която не прави нищо различно от нашите болници

Споделям изцяло. Поредната медицинска измама... Става дума за операция около 500-1200 лева и някаква измамна клиника в чужда държава, която не прави нищо различно от нашите болници

Не съм съгласен. Човешките ръце не винаги вършат по - добра работа от робота. Да извършват се операциите само дето няма публична статистика какъв е процента на успеваемост. На запад има и можеш да направиш информиран избор.

Всяка машина се управлява от хора, приятелю. Засега. Статистиката в медицината е стъкмистика. Големите фарма компании отдавна манипулират всичко.

Не знам дали си даваш сметка колко глупости си изписал.... Това, че ти не мислиш нищо не значи. Прецизната техника е ключова за успешната и щадяща очна, и не само, хирургическа намеса.

Давам си достатъчно ясна сметка какво съм написал. В България в областта на очната хирургия има най0съвременна апаратура. Специално за катаракта в България например има три от най-съвременните машини - две в София и една в Пловдив. За сравнение - във Франция е само една. Няма да споменавам имена, да не правя реклама.

Поздравления за лекарката! Желая и успех!