Лидерът на "Воля" коментира това пред журналисти, след като беше разпитан в прокуратурата заради твърденията му за натиск да прекрати бизнеса си с горива.

По-рано главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че прокуратурата няма да започне разследване, ако Марешки не каже кой конкретно му е оказвал натиск и добави: "ако се повтори същата сценка, сами си правете изводите". Той имаше предвид отказа на зам.-председателя на НС да обяви за кого говори.

След разпита днес Марешки заяви, че ако каже кои са хората, така ще се изложи на по-голяма опасност, предаде БТА.

"Нямам доверие, че някой ще ме защити", заяви депутатът и коментира, че се чувства заплашен в момента, затова търси публичност.

На въпрос дали ще поиска оставката на главния прокурор, Марешки заяви, че всеки, който не си върши работата, трябва да напусне мястото, което заема, но към този момент няма да иска оставка.

Депутатът коментира още, че не е клеветил прокурорката по делото срещу него за рекет и побой на общински съветник от Варна, както заяви Цацаров. Само задал въпроси по информация, прочетена в медиите - че Виолета Радева била хваната да кара пияна, но не е наказана. Надявам се прокуратурата да провери тези данни, подчерта Марешки.

Според него не той, а главният прокурор играе театър, тъй като не е обявил кои са хората зад "Цумгейт", случай определен от самия него като "сценарий на лица с интереси в енергетиката". Лидерът на "Воля" поиска Сотир Цацаров да каже кои са тези хора.

Марешки отново отрече обвиненията по второто дело срещу него - че е оказвал натиск на аптекари да му прехвърлят бизнеса си.