От адвокатска кантора в Пловдив са съобщили на окръжния прокурор, че техен клиент е Енев, който иска да се предаде. Той пристигнал в полицията с раница, в която няма пари, добави Цветанов, цитиран от БГНЕС.

Зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов уточни пред „Фокус”, че в 16.00 часа в четвъртък е пристигнал адвокат, който обяснил, че защитава Енев, но не иска името му да бъде съобщавано на този етап. Действително час и половина по-късно охранителят се е предал. Той е бил разпитан, но е отказал да каже къде са парите и къде се е крил.

В момента Енев е задържан в следствения арест. В негово присъствие прокуратурата му е повдигнала обвинение за длъжностно присвояване в особено големи размери, за което законът предвижда до 8 години затвор. В петък ще бъде гледана мярка за неотклонение.
В един бъдещ процес това, че се е предал би могло да бъде облекчаващо обстоятелство, но укриването би могло да се счита за отежняващо обстоятелство. На този етап е рано да се говори за съдебния процес, уточни прокурор Гаврилов.

33-годишният Георги Енев бе обявен първо за национално, а след това и за международно издирване, след като на 22 юни в Пловдив задигна огромната сума от инкасовия автомобил на частна фирма, за която работел. 
Двама свидетели видели как Енев прехвърля торбите с парите в личния си "Опел Кадет". Охранителят се е преоблякъл на място и веднага след това избягал с колата си. Униформата му беше открита в служебния бус.

След инцидента близките на младия мъж, потресени от случилото се, го призоваха чрез медиите да се предаде. Засега не е ясно къде се е укривал, но по неофициална информация на БНТ на Еньовден той е бил забелязан в село Хвойна, близо до границата с Гърция, където се правел на билкар. Предполага, се че се е крил в Родопите и е опитвал да мине браздата, но не е успял.

"Надяваме се, че впоследствие като се почнат вече преговори, разговори, действията, които се предприемат от прокуратурата с помощта и на полицията, че ще можем да установим и да върнем парите на фирмата, която всъщност допринесе да ни се създаде това напрежение в последните няколко седмици", каза още Цветанов.

Преди дни стана ясно, че откраднатата сума е на три банки, като инкасовата фирма е трябвало да зареди с парите банкомати.