Бизнесменът бе отвлечен през пролетта на 2008 г., а през октомври 2009 г. трупът му бе открит край Обзор.

Прокурорът допълни, че двама от мъжете ще бъдат съдени задочно. Според него, ако магистратите не намерят пропуски в разследването, делото ще бъде насрочено и може да започне до края на годината.
Въпреки че според прокуратурата всеки от привлечените като обвиняем има своя роля в престъплението, обвинението срещу всички е за отвличане и умишлено убийство, уточни Георгиев, цитиран от БТА.

От около година в ареста са бившият съдебен изпълнител Галин Костов, Нено Стоянов и Стоян Колев, и тримата от Варна. Според обвинението поръчители на убийството са Костов и бившият директор на Агенцията за държавни вземания Светослав Михайлов. Стоянов и Колев са посредници, предали поръчката на директния извършител. Разследването стигна до Манол Хаджиев, който вече не е между живите. Петият обвиняем е негов съучастник, който също като Михайлов се издирва - това е Стоян Стоянов Петров-Килъра.

В основата на отвличането и убийството е имот от 2,5 дка до склад на фирма "Гранити", който Стоянов отказал да купи на цена, посочена от Михайлов и Костов.