С постановление на наблюдаващия прокурор 43-годишният мъж ще остане в ареста за 72 часа, допълниха от окръжната прокуратура, цитирани от "Фокус".

Обвинението е по член 343 от Наказателния кодекс за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице. Случаят е квалифициран като особено тежък. За посоченото престъпление в закона се предвижда наказание от 5 до 15 години затвор.

Междувременно от пресцентъра на УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив съобщиха, че състоянието на осем от ранените при тежката катастрофа е добро и животът им е вън от опасност.

В критично състояние е единствено деветият пострадал - 46-годишната Албена Самуилова от Бургас, която е в кома в Клиниката по анестезиология, реанимация и интензивна терапия (КАРИТ).
"Жената е с тежка черепно-мозъчна травма, на апаратна вентилация и все още с опасност за живота", съобщи началникът на клиниката доц. Чавдар Стефанов, цитиран от Plovdiv24.bg

18-годишната Мария Маринова и 21-годишният Николай Василев, които са настанени в Клиниката по изгаряния, пък ще бъдат оперирани утре.

Днес е ден на национален траур за осемте жертви на кървавия инцидент. В 11 часа в сградата на Областната дирекция на МВР в Стара Загора ще започне поклонението пред тленните останки на говорителя Йонка Георгиева, която е една от загиналите.