Адвокатът на Димова Николай Рангелов обясни пред журналисти каква е била причината за призовките, предаде БТА.
Той не отговори на въпроса в каква насока разследващите прецизират текстовете на обвинението, но уточни, че няма промяна в тях.

В своите обяснения главната счетоводителка е заявила, че в част от периода, за който е обвинена, е била в отпуск и няма как да е извършила престъпление.

От медиите Рангелов разбрал за освобождаването на друга от обвиняемите - главната касиерка Маргарита Петрова. Той допуска, че това може да е станало, ако тя е оказала съдействие на разследващите, каквато информация вече се появи.

Също от медиите за освобождаването на Петрова научил и Янчо Янков - адвокат на Орлин Русев. Янков не намира логика между освобождаването на Петрова и това, че сочената за неин помагач Борислава Кючукова - зам.-главен счетоводител на банката, остава в ареста.

"Маргарита Петрова е освободена от ареста с решение на прокуратурата, защото вече нямало опасност тя да извърши ново престъпление", каза по-късно пред журналисти един от разследващите прокурори по случая с банката Иван Гешев.

Той отказа повече коментари защо част от ръководството на КТБ е било в столичното следствие.

Янков и клиентът му Русев, както и Димова, престояха само по няколко минути там. За прецизиране на обвиненията бе извикан адвокатът на Кючукова - Христо
Ботев.

Преди дни прокуратурата съобщи, че на мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев е повдигнато обвинение за присвояване в особено големи размери - затова, че умишлено е склонил Русев и Петрова да се разпоредят с 206 млн. лева.

Ескалиране на протестите и засилване на натиска върху държавните институции прогнозира междувременно участник в групата в социалната мрежа, която настоява за защита на интересите на вложителите в КТБ. Очаква се и намесата на европейски съдилища, каза юристът Даниел Божилов пред БНР.

Той обвини управителя на БНБ Иван Искров, че на базата на вътрешна информация е изтеглил своевременно спестяванията си от КТБ, докато положението на обикновените хора с блокирани сметки продъжава да се влошава.

"Искров не осъзнава, че той е потенциален затворник, защото нанесе на банковата система такъв удар, какъвто никой не е очаквал. Очаквам да бъде задържан в най-скоро време. В действията му по отношение на банката има умисъл и държавата ще загуби твърде много пари от тази изкуствено създадена ситуация", коментира пък финансистът Кольо Парамов пред Нова телевизия.

АНКЕТА: Да се отнеме ли лицензът на КТБ?