Оборджиите - 28-годишният Констанин Петров и гръцкият му авер, са арестувани, съобщиха от пресцентъра на МВР. Около 300 000 лв. е общата стойност на валутата, открита в задържаните след обира, заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Сарафското бюро е собственост на петричкия бизнесмен Петър Околски, предаде Булфото.

Екшънът се разиграл малко след 13.30 часа, когато на тел. 112 бил получен сигнал, че двама маскирани мъже са влезли в сарафско бюро. Те били с каски на главите, а под тях тях с маски. Те държали платнена чанта, от която извадили пистолет и автомат. Обирджиите изкарвали тримата служители извън бюрото, за да могат да започнат да събират всички пари, които са в наличност. Тогава собственикът започнал да вика за помощ. При опита му да влезе обратно в офиса, единият от мъжете произвел изстрел с автомат. При стрелбата няма пострадали. Минути след като събрали всички пари, двамата грабители хукнали да бягат - единият пеша, а другият с мотоциклет, обясни Цветанов.

По думите на минисъра Константин Петров хукнал да бяга със събраните пари  към  леко гориста местност. Докато дойдат извиканите патрули, пеши полицай започнал да го преследва. При гонитбата са произведени няколко предупредителни изстрела във въздуха. У Петров са открити пистолет със заличени номера и торбата с откраднатите пари.

Докато полицаят гонел единия обирджия, собственикът на чейнджбюрото подгонил с джип другия. Беглецът се качил на мотор, но не успял да го запали. В това време джипът го ударил, но се разминал с хематом на главата.
В същото време пристигнали и полицейските патрули и задържали моториста. У него е намерен автомат, каза министър Цветанов. В момента се установява самоличността му.

„Първоначално се е представял за канадски, после за английски гражданин. Впоследствие е осигурен преводач и в момента се говори на гръцки с него”, поясни Цветанов.
По случая е образувано досъдебно производство и е сезирана прокуратурата.